Profiel
Team Jumbo-Visma zonder averij naar vierde Touretappe met aankomst bergop

Team Jumbo-Visma zonder averij naar vierde Touretappe met aankomst bergop

Team Jumbo-Visma heeft in de derde etappe van de Tour de France geen averij opgelopen. Kopmannen Primoz Roglic en Tom Dumoulin eindigden in de buik van het peloton in de door Caleb Ewan gewonnen massasprint. Dumoulin is in het klassement drie plaatsen gestegen en staat nu zevende.

In de etappe naar Sisteron controleerden de sprintersploegen vanuit het vertrek. Een kopgroep van drie kreeg de ruimte en al snel bleef er een renner over. Team Jumbo-Visma bleef de hele dag gegroepeerd rond zijn kopmannen. In de finale werd het nog even spannend toen een deel van de ploeg werd opgehouden door een valpartij. Er lag weliswaar niemand van het team op de grond, maar Wout van Aert moest wel van fiets wisselen.

“Ze vielen net voor mij. Ik kon met veel kunst en vliegwerk rechtblijven, maar ik ben niet gevallen”, aldus Van Aert. “Mijn voorwiel was wel kapot en ik ben van fiets gewisseld. Ik heb verder geen schade. Ik was toch al niet van plan om mee te sprinten. Het was een vrij eenvoudige etappe en dan moet ik het toch afleggen tegen de pure sprinters. Het was vooral een kwestie van de rit veilig doorkomen en dat is gelukt. Morgen is een belangrijke dag voor het klassement. Het zal een lange werkdag worden.”

"Ze vielen net voor mij. Ik kon met veel kunst en vliegwerk rechtblijven"

Wout van Aert

Ploegleider Frans Maassen was na afloop duidelijk over de intenties. “Het plan was om Primoz en Tom zonder problemen door de etappe te loodsen. Dat is gelukt. De jongens hebben dat goed gedaan. We hadden een massasprint verwacht en die kwam er ook. Je weet ook dat er zich in de finale van zo’n etappe gevaarlijke situaties gaan voordoen, maar wij zijn gelukkig gespaard gebleven. Vandaag was een etappe die niet in Wout zijn voordeel was, maar die dagen gaan nog wel komen. Maar eerst richten we ons op morgen. Het wordt een belangrijke dag, waarin de klassementsrenners het moeten doen. De vorm is goed en we hebben vertrouwen in een goed resultaat.”

 / 

Gerelateerde updates