Shop
Team Jumbo-Visma ziet waaiervorming bijna beloond worden in Tirreno-Adriatico

Team Jumbo-Visma ziet waaiervorming bijna beloond worden in Tirreno-Adriatico

Team Jumbo-Visma heeft in de derde etappe van de Tirreno-Adriatico voor spektakel gezorgd. De geel-zwarte formatie trok in de slotfase het peloton in waaiers, maar zag de coup op het nippertje mislukken. Wout van Aert legde in de eindsprint beslag op de zesde plaats.

De derde rit voerde de renners van Follonica naar Foligno over 216 kilometer. Vier Italianen weekten zich al vroeg los van het peloton, maar op veertig kilometer van het einde werden zij alweer teruggepakt. Team Jumbo-Visma nam in de nerveuze slotfase het initiatief en zorgde voor chaos in het peloton.

Een groep van zo’n twintig renners, met daarin vijf coureurs van Team Jumbo-Visma, slaagde erin een kleine voorsprong te pakken op de rest van het veld, maar in de laatste drie kilometer kwam alles weer bij elkaar. Van Aert koos in de eindsprint het wiel van Fabio Jakobsen en dat leverde hem de zesde plek op.

"Ik denk dat we een aantal mannen flink hebben verrast door onze coup. Helaas is er geen klassementsrenner in de problemen gekomen, maar het was het proberen waard", aldus Van Aert. "Toen het peloton weer was aangesloten, had ik eigenlijk al te veel energie verspild. Ik deed wat ik kon, maar de tank was leeg."

"We zagen gisteravond dat er veel wind zou staan vandaag"

Frans Maassen

Ploegleider Frans Maassen zag dat de coup van het team bijna goed uitpakte. "We zagen gisteravond dat er veel wind zou staan vandaag. Om de andere teams voor te blijven besloten we om zelf het initiatief te pakken en het op de kant te gooien. De uitvoering was goed, maar jammer genoeg konden we net niet wegblijven."

Morgen wacht het peloton de eerste heuveletappe. Van Aert denkt dat de rit van 218 kilometer hem goed zou moeten liggen. "Het is een finish waar zeker mogelijkheden voor me liggen. Ik hoop dat ik goede benen heb en dan zien we het wel."

 / 

Gerelateerde updates