Profiel
Team Jumbo-Visma zet concurrentie onder druk in zestiende Touretappe

Team Jumbo-Visma zet concurrentie onder druk in zestiende Touretappe

Team Jumbo-Visma heeft in de finale van de zestiende etappe van de Tour de France de concurrentie onder druk proberen te zetten. De geel-zwarte formatie trok op het steile slotklimmetje vol door met Van Aert, Kuss en Vingegaard. Het selecte groepje met de favorieten kwam uiteindelijk op bijna veertien minuten achterstand op ritwinnaar Patrick Konrad over de streep.

De etappe door de Pyreneeën met onderweg vier beklimmingen werd er zoals verwacht een voor de vluchters. Team Jumbo-Visma reed de hele dag gegroepeerd rond Vingegaard. Toen Guillaume Martin op het slotklimmetje ten aanval trok, nam Team Jumbo-Visma het heft in handen. Uiteindelijk leverde de poging niks op. Jonas Vingegaard kwam in het zog van de concurrentie over de finish en bleef derde in het klassement.

"Mike riep door de radio dat er een aantal favorieten ver van achteren zaten in het peloton. Dat was voor ons het moment om het te proberen."

Wout van Aert

Wout van Aert vond de poging het proberen waard. “Het was geen vooropgezet plan. Mike riep door de radio dat er een aantal favorieten ver van achteren zaten in het peloton. Dat was voor ons het moment om het te proberen en wat druk op de ketel te zetten. Zeker ook omdat er zijwind stond in de laatste kilometers. Het was zeker de poging waard om iets te proberen, maar uiteindelijk heeft het niks opgeleverd. Achter Pogacar staat het dicht bij elkaar, dus elke seconden winst is mooi meegenomen. We gaan het blijven proberen als de kans zich voordoet.”

"Ik verwacht morgen een man tot man gevecht op de slotklim."

Jonas Vingegaard

Vingegaard was blij met de steun van het team. “De ploeg was heel sterk en zorgde ervoor dat ik geen tijd verloor. Ik kijk al uit naar morgen. Het is een van de zwaarste etappes van deze Tour en het zal een man tot man gevecht worden op de slotklim.”

Gerelateerde updates