Shop
Team Jumbo-Visma Women spaart krachten in Giro etappe naar Prato Nevoso

Team Jumbo-Visma Women spaart krachten in Giro etappe naar Prato Nevoso

Team Jumbo-Visma Women heeft zich in de tweede etappe van de Giro Donne niet van voren kunnen laten zien. In de bergetappe met aankomst bovenop Prato Nevoso kon de zwart-gele formatie het hoge tempo van onder andere dagwinnaar Anna van der Breggen niet volgen. De focus ligt op het kapen van ritten in de komende etappes.

In de honderd kilometer lange etappe mocht de Belgische Julie Van de Velde voor haar eigen kans rijden. “Lange beklimmingen liggen mij normaal gesproken wel. De slotklim was achttien kilometer lang. Nadat mijn ploeggenoten de hele dag voor mij hadden gereden, barstte het geweld aan de voet van de klim los. Het lukte om mezelf te handhaven in een groep met ongeveer twintig rensters. Daarna werd er gedemarreerd en kon ik helaas niet volgen.”

"We hebben enkele ritten met rood omcirkeld in de agenda."

Julie Van de Velde

“Ik besloot vervolgens om mezelf te sparen voor de komende dagen”, vervolgt Van de Velde haar verhaal. “We hebben enkele ritten met rood omcirkeld in de agenda. Dat zijn de doelen van het team in deze koers. Ik hoop daar mijn steentje aan bij te kunnen dragen. We gaan er alles aan doen om mooie resultaten te vergaren.”

"We kijken uit naar de komende dagen waarin er een aantal mooie kansen liggen voor ons als ploeg."

Marco Postma

Ploegleider Marco Postma kijkt uit naar de komende dagen. “De lange klim naar Prato Nevoso schudde zoals vooraf verwacht direct de kaarten van de klassementsrenners. Wij zijn als team deze etappe goed doorgekomen. We hebben niet te veel krachten verspeeld. We kijken uit naar de komende dagen waarin er een aantal mooie kansen liggen voor ons als ploeg.”

 / 

Gerelateerde updates