Shop
Team Jumbo-Visma Women richt pijlen op slotetappe Ceratizit Challenge

Team Jumbo-Visma Women richt pijlen op slotetappe Ceratizit Challenge

Team Jumbo-Visma Women heeft in de derde etappe van de Ceratizit Challenge by la Vuelta geen rol van betekenis kunnen spelen. Anna Henderson kwam op de elfde plek als eerste renster namens de Nederlandse formatie over de finish. Annemiek van Vleuten trok na een lange solo aan het langste eind.

Amber Kraak, die de voorlaatste etappe na een sterke tijdrit als veertiende in het algemeen klassement van start ging, sprong vroeg in de wedstrijd mee met de eerste ontsnapping van de dag. Het drietal werd echter al snel gegrepen door het peloton, waarna ritwinnares Van Vleuten voor de aanval koos. Op het heuvelachtige parcours richting de finish in Pereiro de Aguiar slaagde zowel de achtervolgende groep van acht rensters als het peloton er niet in om de Nederlandse nog terug te halen. Henderson kwam in de sprint van het peloton als tweede over de streep.

 / 

Ploegleider Marco Postma: "Het is jammer dat we niet meezaten met de eerste groep. Vervolgens reden we achter de feiten aan. Annemiek reed supersterk. Wij hebben nog wel geprobeerd om dichter bij de achtervolgende groep te komen komen, maar ook dat gat bleek te groot. Anna heeft de laatste sprint nog gebruikt om haar benen te testen voor morgen. Ze liet zien dat als het morgen uitdraait op een sprint, we echt mee kunnen doen. We hadden vandaag onderweg al besloten alle pijlen op morgen te richten. Ik denk dat we daar een goede kans maken op een mooi resultaat.”

De vierdaagse rittenkoers sluit zondag met een relatief vlakke etappe af in Santiago de Compostela, waar ook de Vuelta a España voor de mannen de afsluiting kent.

Gerelateerde updates