Shop
Team Jumbo-Visma Women kijkt tevreden terug op Simac Ladies Tour

Team Jumbo-Visma Women kijkt tevreden terug op Simac Ladies Tour

Team Jumbo-Visma Women heeft zondag met een goed gevoel de Simac Ladies Tour afgesloten. In de zesdaagse koers behaalde de ploeg op eigen bodem een etappezege in de persoon van Riejanne Markus en fietste het enkele mooie ereplaatsen bijeen, waaronder de derde plek in het eindklassement van Karlijn Swinkels.

Swinkels en Anna Henderson sprintten in de afsluitende etappe in en rondom Arnhem naar een respectievelijk vijfde en zesde plaats. Dit tot tevredenheid van race coach Carmen Small. “We gingen deze zesde etappe in met het doel om de derde plek van Karlijn te verdedigen. Dat is ons gelukt. We maakten het onszelf nog moeilijk door niet te anticiperen op de vlucht, maar dat doet niets af aan de geweldige prestaties in de voorbije week.”

"De meiden hebben deze week heel goed gereden"

Carmen Small

Small zag de afgelopen zes dagen een sterk team, dat zich op meerdere fronten mengde. Dat leverde de ploeg de winst op in het ploegenklassement. “De meiden hebben deze week heel goed gereden. Ze hebben perfect samengewerkt en hadden voortdurend de controle over de koers. Dat is een van de speerpunten van ons team en daarin ontwikkelen we onszelf nog steeds. We zijn meer dan tevreden over de afgelopen week, met de etappewinst van Riejanne en de podiumplaats van Karlijn als absolute hoogtepunten. We eindigen met drie rensters in de toptien van het klassement. Dat geeft denk ik de sterkte van de ploeg goed weer”, besluit Small tevreden haar verhaal.

Gerelateerde updates