Shop
Team Jumbo-Visma Women kan geen rol van betekenis spelen in openingsrit Zwitserland

Team Jumbo-Visma Women kan geen rol van betekenis spelen in openingsrit Zwitserland

Voor de rensters van Team Jumbo-Visma zit de openingsrit van de Ronde van Zwitserland erop. In een korte en pittige openingsrit konden zij geen hoofdrol opeisen.

De eerste rit in en rondom Vaduz bestond uit een omloop van 4,6 kilometer. In deze omloop, die in totaal tien keer gereden moest worden, lag de rensters een lastige klim te wachten.

Namens Team Jumbo-Visma wist thuisrijdster Noemi Rüegg zichzelf te tonen. In de beginfase viel de Zwitserse aan en pakte ze de eerste bergpunten van de dag. Uiteindelijk wisten drie rensters te ontsnappen; hieruit won Lucinda Brand uiteindelijk de openingsrit. In het peloton hielden Rüegg, Aafke Soet en Linda Riedmann lang stand. De Zwitserse Rüegg eindigde op plek 25 en was daarmee de beste renster namens de geel-zwarte brigade.

"We zijn hier met het doel om te ontwikkelen, daarvoor was vandaag een goede leerschool"

Lieselot Decroix

“Het was een zware start vandaag met dit criterium”, vertelt race coach Lieselot Decroix. “Er zat een klim in het parcours van zevenhonderd meter en dat elke ronde. Dit maakte de wedstrijd tot een waar slagveld. We hadden het plan om met Noemi voor de punten voor de bergtrui te rijden. Op de eerste klim slaagde dit plan en pakte ze de volle buit. Daarna reed er een groepje weg en was het vooral proberen om te volgen. We zijn hier met het doel om te ontwikkelen, daarvoor was vandaag een goede leerschool.”

Tour de Suisse Women

Stage 1

Gerelateerde updates