Team Jumbo-Visma verliest Van Emden na val

Team Jumbo-Visma verliest Van Emden na val

Jos van Emden heeft na een massale valpartij in de vijftiende etappe van de Giro d’Italia de wedstrijd moeten verlaten. Van Emden hield aan de val vijf gebroken ribben, een longkneuzing en verschillende schaafwonden over. Tobias Foss steeg naar de tiende plek in het algemeen klassement na het uitvallen van de eveneens ongelukkige Emanuel Buchmann.

De etappe naar Goriza werd al vroeg onderbroken door een grote valpartij. Edoardo Affini, Foss en Van Emden waren daarbij betrokken. De Nederlander werd met schaafwonden en pijn in de ribben voor nader onderzoek naar het ziekenhuis gebracht. De andere renners van de zwart-gele formatie kwamen met de schrik vrij en konden de etappe hervatten.

Na een neutralisatie werd de etappe opnieuw gestart. Een kopgroep van vijftien renners wist te ontsnappen. Zij kregen de vrijheid om voor de etappewinst te gaan.

"Het is een enorme domper dat we zo’n belangrijke pion in de laatste week te moeten missen."

Arthur van Dongen

Arthur van Dongen kijkt terug op een moeilijke dag. “Voor ons was het geen beste rit vandaag. Na alle dagen dat we hebben geprobeerd om bij de ontsnappingen te zijn, hadden we vandaag het plan om de krachten te sparen voor de zware laatste week die eraan zit te komen. We wisten dat er een harde wind in de rug zou staan aan het begin van de race. Jos en Edoardo hadden de opdracht om Tobias hier zo goed mogelijk doorheen te brengen. Toen gebeurde die massale valpartij waardoor we Jos verloren. Het is natuurlijk een enorme domper dat we zo’n belangrijke pion in de laatste week moeten missen. Niet alleen voor het team, maar ook met name voor Jos zelf. Hij was erg goed in vorm en kon de ploeg enorm goed ondersteunen. Hij maakt het naar omstandigheden gelukkig goed.”

 / 

Gerelateerde updates