Team Jumbo-Visma verliest terrein in Ronde van Catalonië

Team Jumbo-Visma verliest terrein in Ronde van Catalonië

De eerste bergrit in de Ronde van Catalonië is voor Team Jumbo-Visma niet verlopen zoals vooraf gehoopt. Sepp Kuss leek lange tijd aanspraak te kunnen maken op een podiumplaats, maar moest op het eind genoegen nemen met een zesde plek in de daguitslag. Steven Kruijswijk verloor anderhalve minuut op ritwinnaar Adam Yates.

Een negental renners besloot in het begin van de wedstrijd het hazenpad te kiezen. De bijeen gefietste voorsprong liep op tot maximaal twaalf minuten. Door onder meer de inspanning van Team Jumbo-Visma werd het verschil terug gebracht tot drie minuten aan de voet van Vallter 2000. Al vroeg op de klim openden de favorieten de debatten. Allereerst was het Alejandro Valverde die besloot het lont in het kruitvat te steken. Kuss kon volgen en was vervolgens ook bij de les toen Yates een aanval plaatste. Op twee kilometer van de finish plaatste de Brit de beslissende demarrage. Kuss kwam uiteindelijk 33 seconden later over de streep, net buiten de top vijf.

"Ik denk dat Sepp vandaag de op een na beste in koers was."

Grischa Niermann

Ploegleider Grischa Niermann baalde na afloop. “Ik denk dat Sepp vandaag over de hele slotklim gezien de op een na beste in koers was. Enkel Adam Yates was beter, want niemand was tegen hem opgewassen. Helaas blies Sepp zichzelf op in de laatste kilometers. Het is dan jammer dat hij uiteindelijk als zesde eindigt. We hadden op meer gehoopt. De etappezege zat er achteraf gezien niet in.”

"We gaan vanavond met zijn allen de balans opmaken."

Grischa Niermann

Helaas konden ook Steven Kruijswijk en George Bennett niet in de buurt blijven van de winnaar. “Steven en George hadden een mindere dag. We gaan vanavond met zijn allen de balans opmaken en daaruit zullen de plannen voor de komende dagen voortvloeien.”

 / 

Gerelateerde updates