Profiel
Team Jumbo-Visma verliest Hofstede na val in Critérium du Dauphiné

Team Jumbo-Visma verliest Hofstede na val in Critérium du Dauphiné

Lennard Hofstede heeft door een massale valpartij in de vijfde etappe van het Critérium du Dauphiné de wedstrijd moeten verlaten. In het ziekenhuis bleek dat de Zuid-Hollander wellicht een ontwrichting heeft tussen zijn sleutelbeen en het schouderblad. Ook heeft hij een breukje in zijn elleboog en er zijn verwondingen in het gezicht gehecht.

De nervositeit was mede door de dreiging van de wind hoog. De etappe met vijf beklimmingen werd ontsierd door enkele valpartijen. Uiteindelijk bleef er een klein peloton over na de laatste beklimming. Steven Kruijswijk en Sepp Kuss werden door hun ploeggenoten van Team Jumbo-Visma goed van voren gehouden. In de sprint om de dagzege kwamen zij in dezelfde tijd als ritwinnaar Thomas over de streep.

"Het is de hele Dauphiné al erg nerveus. Iedereen lijkt zich te willen bewijzen voor de Tour de France of wil de laatste puntjes op de i zetten."

Grischa Niermann

Ploegleider Grischa Niermann baalt van het wegvallen van Hofstede. “Het was een nerveuze en hectische etappe. Er stond ook een beetje wind, dus je moest altijd op je hoede zijn. Helaas zijn we in die hectiek ook Lennard kwijtgeraakt bij een valpartij. Dat is balen, want Lennard is een belangrijke pion binnen onze ploeg. Het is de hele Dauphiné al erg nerveus. Iedereen lijkt zich te willen bewijzen voor de Tour de France of wil de laatste puntjes op de i zetten. Dus het hoort er ook wel een beetje bij. De rest is de etappe goed doorgekomen. We hebben Stevie en Sepp goed van voren gehouden richting de laatste klim. Ik denk dat ze er goed voor staan en dat ze de komende drie dagen met de besten meekunnen bergop.”

Gerelateerde updates