Shop
Team Jumbo-Visma verliest Gesink in door valpartijen ontsierde etappe Tour Down Under

Team Jumbo-Visma verliest Gesink in door valpartijen ontsierde etappe Tour Down Under

Team Jumbo-Visma houdt aan de eerste etappe in lijn van de Tour Down Under allesbehalve een goed gevoel over. In de hectische etappe verloor de zwart-gele formatie Robert Gesink door een valpartij. De Achterhoeker kwam met zijn hoofd hard in aanraking met het asfalt.

Op zo’n 25 kilometer van de streep ging het mis voor de Nederlandse ploeg. Bij een valpartij op de voorste linie raakten naast Gesink ook Timo Roosen en Tim van Dijke betrokken. De twee laatstgenoemden konden hun weg zonder erg vervolgen. Gesink bleef beduusd achter op het asfalt en moest er even later noodgedwongen de brui aan geven.

"Met het verlies van Robert slikken we een bittere pil"

Addy Engels

Ploegleider Addy Engels hoeft niet lang na te denken welke woorden hij wijdt aan de eerste etappe in lijn. “We kunnen niet anders concluderen dan dat dit een slechte dag is voor de ploeg. Met het verlies van Robert slikken we een bittere pil. De valpartij zag er erg naar uit. Het was al vrij snel duidelijk dat hij zijn weg niet meer kon vervolgen. Gelukkig gaat het nu naar omstandigheden goed met hem, maar we moeten dat goed opvolgen. Het is even bekomen van deze zware dag, alvorens we starten met het maken van een gedetailleerd plan voor de etappe van morgen”, besluit Engels.

Gerelateerde updates