Shop
Team Jumbo-Visma verliest Foss in tweede rit Coppi e Bartali

Team Jumbo-Visma verliest Foss in tweede rit Coppi e Bartali

Voor Tobias Foss zit de Italiaanse rittenkoers Coppi e Bartali er op. De Noorse kampioen kwam in het begin van de etappe ten val en kon zijn weg niet vervolgen. Gelukkig voor Foss waren er bij een medische check geen breuken of ernstig letsel te zien.

Al vroeg in de rit ontstond er een kopgroep van vier renners. Zij kregen een maximale voorsprong van vijf minuten. Op ongeveer honderd kilometer van de finish begon het aanvallen te regenen. Dat stopte niet tot aan de finish. Voor Team Jumbo-Visma waren Johannes Staune-Mittet en Gijs Leemreize actief. Uiteindelijk bleef een selecte groep over om te sprinten voor de overwinning. Daarin kon Team Jumbo-Visma geen rol van betekenis spelen.

"Het is een aderlating voor de ploeg en Foss zelf."

Sierk Jan de Haan

Ploegleider Sierk Jan de Haan kwam als een van de eersten bij de Noors kampioen. “Gelukkig is Tobias redelijk oké. Hij heeft wel een groot ei onder zijn oog en hij klaagde wat over pijn aan zijn achterhoofd. We hebben lang bij hem gestaan en hebben besloten hem niet verder te laten rijden. Hij is in het ziekenhuis gecheckt en gelukkig valt het achteraf mee. Het is een aderlating voor de ploeg en voor Tobias zelf. Hij was dik in orde, maar hier is niets aan te doen. Het hoort bij de koers. Het is te hopen dat hij niet te lang uitgeschakeld is en snel zijn training kan hervatten.”

De mannen van Team Jumbo-Visma moesten na de val van Foss snel de knop omzetten. “Johannes en Gijs hebben een keer meegezeten. Dat was al vrij vroeg. Het was een hectische, harde koers met hoge hartslagen en veel acceleraties. Het was bijna te vergelijken met een afvalkoers. Onze jongens hebben zich goed weten te positioneren en dan is er voor de rest niet veel tactisch aan. De sterksten bleven over. Onze jonge jongens rijden hier goed in een veld met wereldtoppers, dus daar ben ik erg tevreden over”, aldus De Haan.

 / 

Settimana Internazionale Coppi e Bartali

Stage 2

Gerelateerde updates