Shop
Team Jumbo-Visma verliest Dekker na val in Ronde van Valencia

Team Jumbo-Visma verliest Dekker na val in Ronde van Valencia

Voor David Dekker zit de Ronde van Valencia er na twee dagen al op. De sprinter, die als een van de outsiders gold vandaag, miste in de laatste afdaling een bocht en kwam hard ten val. Dat zag er angstaanjagend uit, maar ernstige verwondingen bleven hem gelukkig bespaard. Door de val van Dekker waren de kansen op dagsucces voor Team Jumbo-Visma op slag verkeken.

Vroeg in de wedstrijd ontstond er een kopgroep van zes man. Die groep kreeg een voorsprong van maximaal vierenhalve minuut. In de etappe met in het midden wat verraderlijke klimmetjes pakten de sprintersploegen de handschoen op om het gat te dichten. Vlak voor de laatste klim slaagden zij daarin en draaide een compleet peloton de slotklim op. Ondanks een aantal pogingen lukte het niemand weg te komen en werd de afdaling richting finishplaats Torrent ingezet. Daarin ging Dekker hard onderuit en uiteindelijk bereikte hij de aankomst in een ambulance. De etappezege ging naar Fabio Jakobsen.

"Ons hoofddoel was sprinten met David, dus daar kan een dikke streep doorheen."

Frans Maassen

"Het gaat relatief oké na wat er gebeurde. Er viel een renner en dat zag ik te laat om hem via de binnenbocht te ontwijken. Toen koos ik ervoor om naar links te gaan in plaats van op hem te rijden. Daardoor viel ik in de bosjes een paar meter naar beneden. Het was nogal steil, dus eer ik weer boven was, was iedereen al voorbij. Mijn wiel was kapot en ik was wat 'dizzy' op dat moment. Daarom ben ik in de ambulance gestapt. Het gaat nu wel oké. Lichamelijk heb ik wel een flinke klap gemaakt. Mijn linkerbil is echt heel dik en ik heb schaafwonden op mijn schouder door de takken. Ik had morgen sowieso niet kunnen koersen”, aldus Dekker.


Dan staat de renners een lastige rit met aankomst bergop te wachten. Volgens ploegleider Frans Maassen zal de knop dan weer om moeten. "Morgen kunnen onze drie klimmers nog een keer hun best doen. Ons hoofddoel hier was sprinten met David, dus daar kan een dikke streep doorheen. Dat is zonde. We gaan ons nu herpakken en morgen zeker weer proberen om onze beste kant te laten zien."

 / 

Volta a la Comunitat Valenciana

Stage 2

Gerelateerde updates