Shop
Team Jumbo-Visma veilig over de streep in tweede etappe CRO Race

Team Jumbo-Visma veilig over de streep in tweede etappe CRO Race

Team Jumbo-Visma heeft geen opvallende rol gespeeld in de tweede etappe van de CRO Race. De etappewinst ging opnieuw naar de Italiaanse sprinter Jonathan Milan. Alle renners in het geel en zwart passeerden veilig de finishlijn in Zadar.

Zeven renners trokken vroeg in de etappe ten aanval, maar die vluchtpoging baarde Team Jumbo-Visma weinig zorgen. De klassement- en sprintersploegen hielden op de glooiende wegen de controle en de aanvallers werden op een paar kilometer van de meet gegrepen. In de hectische laatste kilometers werd Jonas Vingegaard goed door zijn teamgenoten uit de problemen gehouden.

Ploegleider Marc Reef na afloop: “De opdracht was om heelhuids over de streep te komen. Daar zat de uitdaging, maar dat hebben we goed gedaan. Morgen wordt het een heel andere dag. Dat is een echte rit voor de klassementsrenners. De aankomst is erg lastig, dus ik verwacht daar de klassementsploegen van voren. Wij willen Jonas daar in goede positie afzetten en met hem voor een succes gaan.”

"Voorlopig staan Milan en Jonas er prima voor na een periode zonder koersen."

Ploegleider Marc Reef

De ploegleider ziet tevreden hoe Vingegaard en Milan Vader hun rentree in het peloton doormaken. “Voorlopig staan Milan en Jonas er prima voor na een periode zonder koersen. Jonas zag er gisteren op de klim goed uit en Milan heeft al goed ervaren hoe het is om weer in het peloton te rijden. Ze zijn allebei de eerste dagen prima doorgekomen, dus we kijken nu met belangstelling uit naar de komende ritten waarin nog wat meer geklommen moet worden.”

 / 

Gerelateerde updates