Shop
Team Jumbo-Visma veilig aan finish in bergrit Giro Donne, Vos niet van start

Team Jumbo-Visma veilig aan finish in bergrit Giro Donne, Vos niet van start

Team Jumbo-Visma heeft geen hoofdrol kunnen vervullen in de zevende etappe van de Giro d’Italia Donne. In de rit naar de top van de Passo Maniva reed de geel-zwarte brigade op het vlakke gedeelte goed van voren, maar op de klim was het aan de klassementsrensters.

Marianne Vos, winnares van twee etappes in de 2022-editie, ging niet meer van start in de zevende rit. “Ik ben blij met mijn twee zeges in deze Giro. Ik ga nu herstellen en me focussen op de volgende doelen van het team”, verklaarde ze.

Veertien rensters kozen direct na de start het hazenpad en kregen maximaal negen minuten voorsprong. Het peloton kabbelde voort tot aan de Passo Maniva. Anouska Koster en Karlijn Swinkels zaten goed voorin gepositioneerd bij aanvang van de klim, maar op de steile stroken moesten zij de klassementsrensters laten gaan. Juliette Labous won de etappe.

“We hebben het rustig aan gedaan vandaag”, vertelt race coach Carmen Small. “Er was een flinke kopgroep vooruit en dat was prima. Onze focus in de wedstrijd lag op Marianne en vandaag was daardoor een reset voor de rest van de ronde. Herstellen was in deze rit het belangrijkste en nu gaan we ons richten op de komende dagen."

 / 

Giro d'Italia Donne

Stage 7

Uitslag
Klassement
1
Annemiek van Vleuten
Movistar Team 18:14:12
2
Mavi García
UAE Team ADQ +00:00:31
3
Marta Cavalli
FDJ Nouvelle-Aquitaine Futuroscope +00:01:10
17
Anouska Koster
Team Jumbo-Visma +00:12:57
40
Romy Kasper
Team Jumbo-Visma +00:26:12
84
Amber Kraak
Team Jumbo-Visma +00:42:26
100
Karlijn Swinkels
Team Jumbo-Visma +00:49:42

Gerelateerde updates