Profiel
Team Jumbo-Visma valt uit top tien na koninginnenrit Romandië

Team Jumbo-Visma valt uit top tien na koninginnenrit Romandië

In een kletsnatte voorlaatste etappe van de Ronde van Romandië is Team Jumbo-Visma er niet in geslaagd zich te handhaven in de top tien van het algemeen klassement. Sepp Kuss en Steven Kruijswijk moesten de concurrentie laten gaan op de slotklim. Morgen wacht de afsluitende tijdrit.

In de etappe die werd gekenmerkt door barre weersomstandigheden kregen de renners maar liefst vierduizend hoogtemeters voor de kiezen. Twee vluchters, overgebleven uit een kopgroep van zeven, werden pas ingerekend op de flanken van de lange slotklim naar Thyon 2000. Onderweg besloot de organisatie van de wedstrijd een deel van de afdaling van de voorlaatste klim van de dag te neutraliseren vanwege de hevige regenval en dichte mist.

Kuss en Kruijswijk konden lange tijd volgen in de groep der klassementsmannen. Op zes kilometer van de streep lukte het de beide renners van Team Jumbo-Visma echter niet langer hun wagonnetje aan te haken bij de andere favorieten. De Amerikaan eindigde uiteindelijk als dertiende. De Nederlander moest genoegen nemen met een 22e plaats.

"Het was geen topdag voor ons als ploeg. We hadden voor de start op meer gehoopt."

Jan Boven

Ploegleider Jan Boven bekende achteraf dat de etappe niet verliep zoals vooraf gehoopt. “Het was geen topdag voor ons als ploeg. We hadden voor de start op meer gehoopt. Tot op zes kilometer van de finish zag de situatie er nog redelijk uit. Daarna ging helaas het lampje uit bij onze mannen. De omstandigheden zullen meegespeeld hebben, maar dit is iets waar eenieder last van zal hebben gehad. Het is zaak om nu allereerst goed op te warmen om vervolgens morgen te laten zien wat we waard zijn in de tijdrit. Sepp zal deze race tegen de klok meenemen in zijn leerproces en met de andere jongens zullen we ook een mooi plan maken om een goed resultaat te behalen.”

Gerelateerde updates