Shop
Team Jumbo-Visma-trio sluit World Cup af met goud op Team Pursuit

Team Jumbo-Visma-trio sluit World Cup af met goud op Team Pursuit

Sven Kramer, Marcel Bosker en Patrick Roest hebben de eerste World Cup van het seizoen afgesloten met een gouden medaille. Het trio van Team Jumbo-Visma was in het Poolse Tomaszów Mazowiecki ruim de sterkste op het onderdeel Team Pursuit.

De ploeggenoten werkten uitstekend samen op het slotnummer van het toernooi. In een rechtstreeks duel met olympisch kampioen Noorwegen snelden ze naar een tijd van 3.44,56. Daarmee waren ze 1,20 seconde sneller dan Canada, dat het zilver pakte: 3.45,76. Het brons ging naar Japan in 3:45,81.

"Dit was een lekkere", aldus Kramer na afloop. "Ik denk dat we hier vandaag een goede Team Pursuit op het ijs hebben gelegd. De laatste keer dat we in deze samenstelling reden was tijdens de EK afstanden in Heerenveen. Alweer een tijdje geleden. Destijds reden we op een hele andere manier. Nu wisselden we maar twee keer, dus het was een gokje."

"We hebben afgelopen zomer de nodige tijd en energie in dit onderdeel gestoken, dus ik denk dat we heel erg blij moeten zijn met dit resultaat. Natuurlijk zijn er individuele krachtsverschillen, maar dat zal je altijd houden. In de basis staat er gewoon een heel goed team. Dat is waar het om gaat. Ik ben blij dat ik van waarde kan zijn en het weekend zo kan afsluiten, na de teleurstellende 5000 meter van vrijdag."

 / 

Gerelateerde updates