Shop
Team Jumbo-Visma-trio sleept cruciale World Cup-punten in de wacht

Team Jumbo-Visma-trio sleept cruciale World Cup-punten in de wacht

Carlijn Achtereekte, Joy Beune en Reina Anema hebben vrijdag in het Canadese Calgary cruciale World Cup-punten binnengehaald voor Nederland. De drie schaatsers van Team Jumbo-Visma deden dat op de 3000 meter.

Beune eindigde als beste Nederlandse op de zevende plek met een tijd van 4.00,41, terwijl de niet fitte Achtereekte, olympisch kampioene op de afstand, als dertiende finishte (4.01,78). Anema, die voor het eerst deze World Cup-cyclus in actie kwam, werd zestiende en laatste met een tijd van 4.05,23. Het trio bemachtigde in totaal 89 cruciale punten (25, 28 en 36) voor Nederland als het gaat om de olympische startbewijzen.

Er liggen in totaal achttien olympische tickets klaar voor Nederland (negen voor vrouwen en negen voor mannen), die moeten worden verdiend in de eerste vier World Cups van het seizoen. Eerder werd er al al gereden in het Poolse Tomaszów Mazowiecki, het Noorse Stavanger en het Amerikaanse Salt Lake City.

De drie kilometer werd gewonnen door de Italiaanse Francesca Lollobrigida, die een persoonlijk record noteerde van 3.54,43. De Canadese Isabelle Weidemann werd tweede in 3.55,33 (ook een PR). Martina Sáblíková uit Tsjechië pakte het brons in 3.55,50.

Yoro debuteert met persoonlijk record in World Cup-circuit

Eerder op de dag maakte Serge Yoro met een persoonlijk record zijn debuut in de World Cup bij de senioren. De sprinter van de opleidingsploeg van Team Jumbo-Visma zette op de eerste 500 meter in de B-groep een tijd neer van 35,06. Hij had in Thialf een tijd van 35,29 staan op de kortste sprintafstand. Tijmen Snel kwam na 35,20 over de finish.

Gerelateerde updates