Profiel
Team Jumbo-Visma toont zich in Gooikse Pijl

Team Jumbo-Visma toont zich in Gooikse Pijl

In het Belgische Gooik heeft Team Jumbo-Visma een open en attractieve koers betwist in de Gooikse Pijl. Timo Roosen eindigde uiteindelijk als achtste in de massasprint.

In het begin van de eendagskoers koos een vijftal renners het hazenpad. Zij kregen echter nooit veel ruimte en werden vroegtijdig teruggepakt. De geel-zwarte brigade van ploegleider Jan Boven mengde zich in de debatten. Onder meer Taco van der Hoorn en Bert-Jan Lindeman schoven met diverse aanvallen mee. De wedstrijd eindigde uiteindelijk in een massasprint, die werd gewonnen door de Nederlander Danny van Poppel.

“Het plan was om de massasprint te ontlopen”, vertelt Boven. “De jongens hebben dat goed gedaan. Ze hebben geprobeerd in groepjes weg te rijden, wat ook lukte met Taco en Bert-Jan. Het peloton viel echter nooit stil, dus kregen we de massasprint die we eigenlijk niet wilden hebben. Timo sprintte uiteindelijk naar een achtste plek op dit mooie en snelle parcours.”

“Ik heb op de heuveltjes geprobeerd wat te forceren”, aldus Roosen. “De sprint was erg hectisch, maar ik heb me ertussen gezet en meegedaan. Echter had ik niet de kracht om nog echt te kunnen sprinten. Het tempo was heel de koers ontzettend hoog. Het is een mooie voorbereiding op de BinckBank Tour. De bedoeling was om attractief te koersen en dat hebben we goed gedaan.”

Gerelateerde updates