Shop
Team Jumbo-Visma toont strijdershart in derde etappe Ruta del Sol

Team Jumbo-Visma toont strijdershart in derde etappe Ruta del Sol

Team Jumbo-Visma is in de zware derde etappe van de Ruta del Sol bij elke ontsnappingspoging vertegenwoordigd geweest. Antwan Tolhoek was uiteindelijk de eerste renner van de ploeg in de uitslag: negende. Chris Harper volgde iets verderop en behield zijn zevende plaats in het klassement.

In de 177 kilometer lange bergetappe naar Ubeda werd er vol gekoerst vanuit de start. Er reden direct eenendertig renners weg met voor Team Jumbo-Visma Lennard Hofstede. Uiteindelijk reden vierenveertig renners lange tijd vooruit nadat ook Tolhoek de oversteek maakte met klassementsleider Jakob Fuglsang.

Harper miste aanvankelijk de slag, maar wist halverwege de etappe terug te keren nadat de verschillende ploegen het gat op de omvangrijke kopgroep dichtreden. Nadat de rust was teruggekeerd in het peloton, reed er een kopgroep van tien renners weg met Hofstede. Zij kregen maximaal tweeëneenhalve minuut, maar werden in de laatste tien kilometer ingelopen. Toen de klassementsrenners ten aanval trokken op het slotklimmetje, probeerde Tolhoek zijn wagonnetje aan te haken. Dat lukte hem net niet.

“Het was meteen grande casino vanuit de start”, aldus Tolhoek. “Ik maakte de oversteek met Fuglsang. Dat was aanpoten, want we reden erg hard. Daarna hebben Lennard en ik geprobeerd om beurtelings weg te geraken om zo de etappe te winnen. Lennard zat uiteindelijk mee, wat voor ons prima was. Jammer dat het niet gelukt is. Op het laatst probeerde ik me nog te plaatsen en heb ik een mooie toptienplek kunnen behalen. Het was een zware dag. Nu goed rusten en dan gaan we het morgen weer proberen.”

Ploegleider Arthur van Dongen zag een sterke ploeg. “De ploeg reed heel sterk vandaag. Ik denk dat we ons goed hebben laten zien en ik denk dat we in alle ontsnappingen wel betrokken waren. Alleen jammer dat Chris in het begin niet mee kon met die grote groep, maar dat is gelukkig nog goed gekomen en hij heeft zijn klassement kunnen behouden. De krachten die hij onderweg heeft verspeeld, kwam hij in de finale tekort. Antwan en Lennard hebben een uitstekende etappe gereden. We waren heel actief.”

 / 

Gerelateerde updates