Shop
Team Jumbo-Visma strijdt goed mee in koninginnenrit Coppi e Bartali

Team Jumbo-Visma strijdt goed mee in koninginnenrit Coppi e Bartali

Team Jumbo-Visma heeft in de derde etappe van de Coppi e Bartali een manhaftige indruk achtergelaten. Tijdens de koninginnenrit, die startte en eindigde in San Marino, konden Koen Bouwman, Johannes Staune-Mittet en Gijs Leemreize lang met de beste klimmers mee.

Op de eerste beklimming van de dag slaagden elf renners erin weg te geraken uit het peloton. De groep kreeg een marge van maximaal vijf minuten, maar zag de voorsprong rap slinken toen het peloton vaart begon te maken op de voorlaatste passage van de klim in San Marino. Nog voor de laatste passage werden de laatst overgebleven vluchters ingerekend, waarna een elitegroep van zo’n 25 renners streed om de dagzege.

Die strijd werd uiteindelijk gewonnen door de Brit Ben Tulett, die zijn concurrenten het nakijken gaf. Bouwman kwam als dertiende over de finish en Staune-Mittet en Leemreize eindigden respectievelijk als negentiende en tweeëntwintigste. "Het was opnieuw een slopende afvalkoers met gigantisch veel hoogtemeters", keek ploegleider Sierk Jan de Haan terug op de etappe.

"We hadden vooraf het plan om geen onnodige krachten te verspelen en zo lang mogelijk een goede positie in het peloton te houden. Het bleek de juiste tactiek, want zowel Koen, Johannes als Gijs ging uiteindelijk met de beste 25 man mee naar boven. Als je kijkt naar het gigantische deelnemersveld is dat een knappe prestatie."

Settimana Internazionale Coppi e Bartali

Stage 3

 / 

Gerelateerde updates