Shop
Team Jumbo-Visma snelt in Utrecht naar overwinning in ploegentijdrit Vuelta, Gesink leider

Team Jumbo-Visma snelt in Utrecht naar overwinning in ploegentijdrit Vuelta, Gesink leider

Team Jumbo-Visma heeft in de ploegentijdrit van de Ronde van Spanje een mooie eerste slag geslagen. De zwart-gele formatie reed in de straten van Utrecht op de openingsdag naar de overwinning. Robert Gesink passeerde als eerste renner de eindstreep. Derhalve mag de 36-jarige coureur de rode leiderstrui aantrekken.

De ploeg startte als laatste equipe aan de teamchrono over 23,3 kilometer. Eenmaal op het parcours liet het achttal er bepaald geen gras over groeien. Team Jumbo-Visma startte snel en bouwde de vroeg vergaarde voorsprong alleen maar verder uit. De ploeg raasde door het centrum van Utrecht, gesteund door het dolenthousiaste publiek langs de kanten van de weg. Gesink mocht van zijn teamgenoten zijn wiel als eerst over de streep drukken. De ervaren meesterknecht verovert zo voor de eerste maal in zijn carrière een leiderstrui in een grote ronde.

"Een droom die uitkomt"

Robert Gesink

“Het is om eerlijk te zijn een droom die uitkomt”, vertelt een grijnzende Gesink na afloop. “We reden als team heel erg sterk vandaag. We wisten dat we goed van start waren. Al vrij snel kregen we in de gaten dat we onder de tijden van de concurrentie zaten. We moesten gefocust blijven, aangezien er in een ploegentijdrit nog een hoop kan gebeuren. We hebben alles gegeven tot aan de finish. Met z’n achten passeren we op Nederlandse bodem de streep, en dat met de snelste tijd. Ik ben de jongens zo ontzettend dankbaar voor dit prachtige gebaar. Dit is absoluut een van de hoogtepunten van mijn carrière. Hier ga ik heel erg van genieten”, vertelt Gesink na zijn eerste seizoenszege. Voor Team Jumbo-Visma staat de teller dit kalenderjaar op 38 overwinningen.

"Zoveel mensen die ons aanmoedigden, dat sterkte ons moraal heel erg"

Mike Teunissen

Mike Teunissen was gedurende de race onder de indruk van de omstandigheden op Nederlandse bodem, zo vertelt hij na afloop. “Dit was iets heel speciaals. De afgelopen dagen waren al erg bijzonder, maar vandaag hebben we iets buitengewoons meegemaakt. Zoveel mensen die ons aanmoedigden, dat sterkte ons moraal heel erg. Het gaf ons vleugels. Met de grote motoren die onze ploeg rijk is, reden we een constant en hoog gemiddelde. We startten erg snel, en gelukkig hielden we die snelheid vast tot aan het eind. Het is prachtig dat Robert morgen in de leiderstrui mag starten. Het komt hem ontzettend erg toe”, bejubelt Teunissen zijn ploeggenoot.

“Een fantastisch scenario”, zo omschrijft Head of Performance Mathieu Heijboer. “Onderweg stonden er enkele medewerkers van onze ploeg die ons voorzagen van tussentijden. Zo hadden we al vrij snel duidelijk dat we sterk onderweg waren. Rohan Dennis zette op het eerste, vrije technische deel de toon door een hele hoge snelheid te hanteren. Dat was telkens tegen de limiet, maar net niet eroverheen. De renners legden stuk voor stuk de lat zo hoog, dat ze het wel af moesten maken. Het is prachtig dat het ook lukt. Dit is weer een nieuw hoogtepunt voor de ploeg. We hebben deze rit tot in de puntjes voorbereid. Geweldig dat ons plan hier samenkomt en het zich ontvouwt tot een geweldig en gewenst resultaat.”

 / 

Gerelateerde updates