Shop
Team Jumbo-Visma sluit Ronde van Wallonië af met goed gevoel

Team Jumbo-Visma sluit Ronde van Wallonië af met goed gevoel

Team Jumbo-Visma heeft geen rol van betekenis kunnen spelen in de slotetappe van de Ronde van Wallonië. Timo Roosen probeerde het nog wel met een aanval in de laatste kilometers, maar geraakte niet weg. Pascal Eenkhoorn sluit de Ronde af met een vijfde plaats in het algemeen klassement. Dylan Groenewegen verdedigde met succes zijn leidende positie in het puntenklassement.

In de slotetappe naar Quaregnon lag het zwaartepunt in de laatste fase. Er werd op de beklimmingen in de finale vol doorgetrokken waardoor Groenewegen de rol moest lossen en niet aan sprinten toekwam. Naast Roosen probeerde ook Eenkhoorn het nog, maar een sprint met een uitgedund peloton werd niet meer ontlopen. De etappeoverwinning ging uiteindelijk naar Fabio Jakobsen.

Ploegleider Addy Engels blikt met een goed gevoel terug op deze Ronde. “Het is een goede week geweest voor ons met twee ritzeges, een vijfde plaats in het klassement en de puntentrui. Het is mooi om te zien dat Dylan weer terug is na een lastige en zware periode. Vooral zijn overwinning gisteren was supersterk want het was geen makkelijke etappe. Daar heeft hij vandaag de rekening voor betaald.”

“Ik heb een hele sterke ploeg gezien”, vervolgt Engels. “We reden hier met een mix van WorldTour-renners en renners van het Jumbo-Visma Development Team. Ik wil vooral de complimenten maken aan onze youngsters Tim van Dijke en Rick Pluimers. Ze hebben beide heel goed werk geleverd en een groot aandeel gehad in onze successen deze week.”

Tour de Wallonie: Stage 5

Stage 5

Uitslag
Klassement
1
Fabio Jakobsen
Deceuninck - Quick Step 04:32:31
2
Matteo Fabbro
BORA - hansgrohe +00:00:00
2
Rüdiger Selig
BORA - hansgrohe +00:00:00
3
Milan Menten
Bingoal Pauwels Sauces WB +00:00:00
21
Rick Pluimers
Team Jumbo-Visma +00:00:00
39
Pascal Eenkhoorn
Team Jumbo-Visma +00:00:00
62
Timo Roosen
Team Jumbo-Visma +00:00:47
79
Tim van Dijke
Team Jumbo-Visma +00:02:33
83
Dylan Groenewegen
Team Jumbo-Visma +00:02:33

Gerelateerde updates