Profiel
Team Jumbo-Visma schudt Bernal af en behoudt geel op Grand Colombier

Team Jumbo-Visma schudt Bernal af en behoudt geel op Grand Colombier

Primoz Roglic staat ook na de vijftiende etappe in de Tour de France aan de leiding in het algemeen klassement. Na voorbereidend werk van de ploeg sprintte de kopman van Team Jumbo-Visma op de Grand Colombier naar de tweede plaats achter zijn landgenoot Tadej Pogacar.

In de etappe vanuit Lyon met onderweg de Montée de la Selle, de Col de la Biche en de slotklim naar de Grand Colombier werd er zeer snel gekoerst vanuit het vertrek. Team Jumbo-Visma had de etappe onder controle. De vroege vlucht werd door het werk van Robert Gesink en Wout van Aert al in het begin van de slotklim ingelopen. Door het hoge tempo van vervolgens George Bennett, Tom Dumoulin en Sepp Kuss dunde de groep stelselmatig uit. Roglic ging de sprint vroeg aan en werd nog geremonteerd door Pogacar.

"Ik kwam vandaag net iets tekort om te winnen."

Primoz Roglic

“Ik kwam vandaag net iets tekort om te winnen,” aldus Roglic. “Pogacar was net iets sneller. Ik had graag gewonnen om de jongens te belonen voor hun werk, maar dat zat er niet in. Ik wil mijn complimenten maken aan mijn ploeggenoten. Ze waren heel erg sterk. Indrukwekkend zelfs. Het tempo lag echt hoog. Het was een zware, maar al bij al een goede dag voor ons. Tot dusver loopt alles volgens plan, maar we zijn er nog lang niet.”

"We reden een bijna perfecte koers. Het leek wel of iedereen zichzelf overtrof."

Sepp Kuss

De jarige Sepp Kuss beaamt het relaas van zijn kopman. “Het was een mooie dag voor de ploeg. We reden een bijna perfecte koers. Het leek wel of iedereen zichzelf overtrof. In de finale hadden we het wellicht iets anders kunnen aanpakken. Dat ik in het wiel van Tom had gezeten om de sprint voor Primoz eerder aan te trekken. Maar al bij al is het een prima etappe geweest voor ons. We hebben ons aan ons plan gehouden door het tempo de hoogte in te jagen. Met als resultaat dat sommige concurrenten zijn gelost en de rest aan zijn limiet zat. Ik ben ook blij dat het met mij elke dag beter gaat. Veel beter dan in de eerste week. Het is fijn dat het gevoel van de Dauphiné weer terug is.”

"Ik voelde me vandaag heel goed. Dat geeft mij voor de komende etappes veel vertrouwen."

Tom Dumoulin

Ook Dumoulin reed in dienst van Roglic een sterke etappe. “Primoz voelde zich goed en gaf aan voor de etappe te willen gaan. Als ploeg waren we collectief heel sterk. Dat is mooi om te zien. Alleen jammer dat we de etappe niet hebben gewonnen. Primoz ging de sprint al op vijfhonderd meter of zo aan. Dat had hij misschien beter niet kunnen doen, maar dat is altijd achteraf. Ik ben in ieder geval blij dat het met mijn vorm de goede kant uit gaat. Ik voelde me vandaag heel goed. Dat geeft mij voor de komende etappes veel vertrouwen. Het ziet er vooralsnog voor Primoz en de ploeg goed uit, maar we moeten op onze hoede blijven. Zeker voor Pogacar.”

 / 

Gerelateerde updates