Shop
Team Jumbo-Visma roert zich niet in tweede etappe Tour de Suisse

Team Jumbo-Visma roert zich niet in tweede etappe Tour de Suisse

Team Jumbo-Visma heeft zich in de tweede etappe van de Tour de Suisse niet gemengd in de strijd om de dagzege. In de 198 kilometer lange rit haalde vluchter Andreas Leknessund het tot het eind.

Na een razendsnelle openingsfase slaagden tien renners erin de kopgroep van de dag te vormen. Het tiental bouwde een voorsprong op van maximaal vijf minuten en op de laatste van de in totaal drie beklimmingen ging Leknessund er solo vandoor. Hoewel het peloton er alles aan deed om het gat met de vluchter te dichten, bleek de tweede plek het maximaal haalbare.

Pascal Eenkhoorn kwam in de sprint van het uitgedunde peloton als twaalfde over de meet. "We zijn de dag goed doorgekomen", constateert ploegleider Marc Reef. "Het was niet aan ons om de verantwoordelijkheid te nemen, die lag bij andere ploegen. Ons doel was om bij Sepp te blijven en dat hebben we goed gedaan."

In de derde etappe van de Zwitserse rittenkoers zijn de sprinters aan zet, verwacht Reef. "Het is de vlakste rit van de ronde, dus de kans is groot dat er gesprint gaat worden. Met Mike Teunissen zullen we ons dan proberen te mengen in de strijd om de prijzen."

Gerelateerde updates