Shop
Team Jumbo-Visma revancheert zich in Breda met tweede plaats voor Post

Team Jumbo-Visma revancheert zich in Breda met tweede plaats voor Post

Een etmaal na een uitvoering in Utrecht die niemand kon bekoren, revancheerden de marathonrijders van Team Jumbo-Visma zich prima bij de negende Marathon Cup in Breda. In de vrieskou knokte Robert Post zich in een felle sprint naar een tweede plaats. Casper de Gier viel net naast het podium.

De marathon van Utrecht, de achtste in de reeks cupwedstrijden zat de mannen van Jumbo-Visma nog een beetje dwars. Het bezoek aan de Domstad had weinig goeds opgeleverd, en dat leverde uiteindelijk nog een pittige evaluatie op. "We hebben even goed gesproken en we hebben ook wel even goed op onze donder gehad", vatte Robert Post het kort en kernachtig samen.

Dat resulteerde in ieder geval wel in een scherpere aanpak en een beduidend beter resultaat een dag later in Breda. "We hadden een duidelijk plan", aldus Post. "Als er een kopgroep werd gevormd, moesten wij erbij zitten. Daarvoor hadden we mannetjes om in de gaten te houden en uiteindelijk hebben we dat allemaal ook goed uitgevoerd. Misschien was dat niet het leukste voor het publiek, maar wel het beste voor ons."

Het bracht Post naar de tweede plaats. Dat was, gaf hij volmondig toe, waarschijnlijk ook het maximaal haalbare achter winnaar Gary Hekman, die voor de tweede avond op rij ongenaakbaar was. "Als je de laatste honderd meter ziet, dan heeft hij echt veel meer snelheid. Ik moest de laatste bocht ook nog eens heel krap in. Omdat ik er net voorbij was, moest ik naar binnen snijden en dan kom je de laatste bocht heel wijd uit, waardoor ik niet lekker de laatste honderd meter kon rijden. Neemt niet weg dat Hekman gewoon sneller was. Daarom was dit waarschijnlijk het best mogelijke resultaat."

Slotstuk
Die sprint was het slotstuk van een wedstrijd waarin twintig sterke mannen naar een ronde voorsprong reden, en dus uiteindelijk mocht uitmaken wie de overwinning zou meepakken. Daarbij namens Team Jumbo-Visma ook De Gier, die zich in de finale goed liet zien. Voor De Gier was het niet moeilijk in te schatten hoe die finale zou verlopen. "Crispijn Ariëns zou controleren voor Hekman, de snelste man van de laatste weken. Achter Hekman was het knokken met Royal A-ware en ook Fabio Francolini", wist De Gier.

"Daarom was het zaak voorin te blijven, onze plek vast te houden. Robert ging heel mooi als eerste de laatste bocht in, maar helaas kwam Hekman er net voorbij. Ik zat zelf te veel in het gedrang en kon daardoor niet helemaal mijn eigen sprint rijden. Voor mij persoonlijk jammer, maar het was mooi te zien dat Robert weer terug is. Natuurlijk is het jammer dat we weer niet winnen, maar we kunnen hier wel vertrouwen uit halen na de teleurstellende vertoning van gisteren."

 / 

Dat vertrouwen tankte De Gier zelf zeker. "Ik heb het de afgelopen weken niet makkelijk gehad en daarom ben ik blij met die vierde plaats." Zijn problemen waren vooral fysiek, lichtte hij toe. "Veel tegenslag, veel kleine dingetjes die niet klopten in het herstel. Maar dit geeft vertrouwen naar het NK op nieuwjaarsdag en stiekem ook richting natuurijs."

Ook Post keek tevreden terug. Voor hem was het immers alweer lang geleden dat hij in een koers meesprintte om de winst. "In de zomer lukte dat de laatste jaren wel, maar in de winter is het inderdaad al een tijdje terug. Dit voelt ook goed, al gaat het dit hele jaar al lekker. Alleen rijden we als team net even te vaak achter de feiten aan. Dan is het lekker wanneer je jezelf kunt belonen als je ervoor gaat."

Gerelateerde updates