Team Jumbo-Visma probleemloos door derde rit Algarve

Team Jumbo-Visma probleemloos door derde rit Algarve

De langste rit in de Volta ao Algarve is voor Team Jumbo-Visma rustig verlopen. In de 211 kilometer lange rit bleef de ploeg uit de problemen en kan zo vooruitkijken naar een mooi slotweekend in Portugal.

Vanuit het vertrek kozen zeven renners voor de aanval. Het bleek een sprintersrit uit het boekje te worden. De kopgroep kreeg een maximale voorsprong van zes minuten, waarna de sprintersploegen het gat langzaam dicht reden.

"Wij hebben gezorgd dat Tobias uit de gevarenzone is gebleven"

Arthur van Dongen

”Dit was de saaiste rit tot nu toe", vond ploegleider Arthur van Dongen. "Het was een lange rit met een gemakkelijk parcours en de wind was niet voldoende om het uit elkaar te krijgen. De ploeg van de leider en de sprintersploegen hadden het goed onder controle. Wij hebben gezorgd dat Tobias uit de gevarenzone is gebleven en netjes in het peloton kon eindigen. We zijn blij dat we nu heel zijn gebleven na de tegenslag van gisteren.”

Als morgen het slotweekend aanbreekt, liggen er volgens Van Dongen kansen voor kopman Foss. ”Morgen is er een lange tijdrit, die Tobias goed moet liggen. Hij heeft wel wat last van zijn schouder en zijn elleboog, dus het is even afwachten hoe dat op de tijdritfiets gaat zijn. Hij had vandaag niet al te veel klachten, dus we hopen dat hij morgen en zondag nog iets kan laten zien. De race is nog niet over, verre van.”

Volta ao Algarve em Bicicleta

Stage 3

Gerelateerde updates