Profiel
Team Jumbo-Visma overleeft zware koninginnenrit Tirreno-Adriatico

Team Jumbo-Visma overleeft zware koninginnenrit Tirreno-Adriatico

In de Tirreno-Adriatico stond vandaag opnieuw een pittige bergetappe op het programma voor de renners van Team Jumbo-Visma. De renners speelden geen significante rol, maar zijn de koninginnenrit doorgekomen en kijken uit naar de resterende etappes.

Vanaf de start in Norcia liep de weg meteen omhoog richting het Sibillini-gebergte, waarna de klimmetjes elkaar in hoge vaart opvolgden. Team Jumbo-Visma hield goed stand in de grote groep. Het peloton liep richting de slotklim naar Sassotetto gestaag in op de vroege vluchters. Op het moment dat de koplopers werden ingerekend, brak het peloton in stukken en waren het wederom de klassementsmannen die streden om de eindzege.

Volgens ploegleider Addy Engels kijkt zijn ploeg vooral uit naar de komende etappes. “Iedereen is de dag goed doorgekomen. Aan de voet van de slotklim zaten al onze renners nog in de grote groep maar deze explodeerde vrij snel. De koers was voor ons niet zo heel spannend vandaag, het was vooral een hele zware rit. Je merkt dat de vermoeidheid in het peloton toeslaat.”

Gerelateerde updates