Team Jumbo-Visma overleeft venijnige rit door Spaanse platteland

Team Jumbo-Visma overleeft venijnige rit door Spaanse platteland

Team Jumbo-Visma is de hectische finale van de vijfde Vuelta-etappe goed doorgekomen. Een massale valpartij in de laatste vijftien klimeter zorgde voor veel chaos en hectiek. Als gevolg van een valpartij van klassementsleider Rein Taaramäe schoof Primoz Roglic op naar de tweede plaats in het klassement.

De vijfde etappe viel een paar kilometer na de start al in een plooi. Drie Spanjaarden gingen op pad en mochten zich tot ongeveer vijfentwintig kilometer voor de meet in de kijker rijden. Team Jumbo-Visma reed, mede door de dreiging van mogelijke zijwind, attent gegroepeerd in de voorste gelederen van het peloton. Kopman Roglic bereikte de streep in Albacete uiteindelijk op een goede en veilige manier. De winst ging naar de Belg Jasper Philipsen.

"Het zijn wel echt stressvolle dagen, zeker voor mij als knecht."

Nathan Van Hooydonck

“Het was in de finale zeker mogelijk om waaiers te trekken”, vertelde Nathan Van Hooydonck. “De wind stond op een bepaalde manier dat teams altijd maar naar voren konden komen. Het was meer een grote chaos dan dat we echt in waaiers reden. Het is goed dat Primoz zonder kleerscheuren en zonder tijdverlies over de finish kwam. Dat maakt het uiteindelijk een prima dag voor ons. Het zijn wel echt stressvolle dagen, zeker voor mij als knecht. Je weet dat je op dit soort dagen dan verantwoordelijk bent voor je kopman. We hebben het als team goed gedaan.”

 / 

Gerelateerde updates