Shop
Team Jumbo-Visma overleeft hectische finale in zevende etappe Vuelta a España

Team Jumbo-Visma overleeft hectische finale in zevende etappe Vuelta a España

Team Jumbo-Visma is de zevende etappe van de Vuelta a España zonder al te veel grote problemen doorgekomen. De 201 kilometer lange rit eindigde zoals verwacht in een massasprint, die werd gewonnen door Geoffrey Soupe. Sepp Kuss, die in de finale nog even werd opgehouden door een valpartij, behoudt zijn tweede plek in het klassement.

Na de spectaculaire zesde etappe waarin Kuss er met de ritzege vandoor ging, was de zevende etappe van Utiel naar Oliva er eentje met weinig spektakel. Twee renners gingen al vroeg op avontuur, maar een maximale voorsprong van tweeënhalve minuut was niet voldoende om de sprintteams te verrassen.

Bij de tussensprint, gelegen op 34 kilometer van de aankomst, mengde Jonas Vingegaard zich met succes in de strijd om de bonificatieseconden. Hij sprintte naar de derde plek en pakte daarmee twee seconden voor het algemeen klassement. Daarin schoof hij op naar de tiende plek.

"Missie geslaagd en op naar morgen"

Marc Reef

In de hectische finale was Kuss betrokken bij een valpartij, maar de Amerikaan kon zijn weg zonder problemen vervolgen. Hij behield zijn tweede plek in het klassement. "Ik heb de grond nauwelijks geraakt. Dat was mijn geluk", aldus Kuss. "Gelukkig zijn we uit de problemen gebleven vandaag en pakte Jonas nog wat bonificatieseconden."

Volgens ploegleider Marc Reef is Team Jumbo-Visma de dag goed doorgekomen. "Het was een heel rustige rit, maar juist in dat soort etappes ontstaan er vaak valpartijen in de finale. Sepp lag er op acht kilometer van de aankomst bij, maar hij kon gelukkig snel weer door. Onze kopmannen Vingegaard en Primoz Roglic zijn veilig binnengekomen en dat is het belangrijkste. Missie geslaagd en op naar morgen. Dan staat ons een lastige rit te wachten."

 / 

Gerelateerde updates