Team Jumbo-Visma opent Tour of Norway met toptienplaats Teunissen

Team Jumbo-Visma opent Tour of Norway met toptienplaats Teunissen

In de eerste etappe van de Tour of Norway is Mike Teunissen naar de achtste plaats gesprint. Samen met Timo Roosen en Nathan Van Hooydonck mengde hij zich in sprintgeweld op de venijnige Noorse helling.

De openingsetappe ging van start in de stad Bergen, waar Tom Dumoulin in 2017 wereldkampioen tijdrijden werd. De rit van 175 kilometer voerde de renners in regenachtige omstandigheden naar finishplaats Voss. Daar zegevierde Remco Evenepoel.

Zes vluchters kregen nooit veel ruimte van het peloton. In de laatste tien kilometer werden zij gegrepen. Team Jumbo-Visma bemoeide zich niet continu met de debatten, maar positioneerde zich goed voor de finale en zag Teunissen, Roosen en Van Hooydonck de laatste kilometers mede kleuren.

"Iedereen krijgt de kans om frank en vrij te koersen. Hopelijk rolt daar deze week een mooie ritzege uit."

Ploegleider Arthur van Dongen

Ploegleider Arthur van Dongen over de ouverture in het Scandinavische land: “Volgens mij mogen we tevreden zijn met deze eerste rit. We hebben ons in de finale laten zien. Timo trok het tempo op het klimmetje een aantal keer omhoog en Nathan probeerde dat ook nog even. In de uitslag staan allemaal renners die goed heuvelop kunnen rijden, dus Mike nestelt zich daar toch mooi tussen met de achtste plaats.”

“We zijn hier niet om een klassement te rijden. Met het oog op derde etappe, waar de finish op een lange col ligt, is dat niet realistisch”, vervolgt Van Dongen. “Veel jongens komen na een rust- of trainingsperiode terug in de koers. Iedereen krijgt de kans om frank en vrij te koersen. Hopelijk rolt daar deze week een mooie ritzege uit. Deze start stemt ons in ieder geval tevreden.”

 / 

Tour of Norway

Etappe 1

Uitslag
Klassement

Uitslag

Klassement

Gerelateerde updates