Profiel
Team Jumbo-Visma op qui vive voor krachtige wind in Giro d’Italia

Team Jumbo-Visma op qui vive voor krachtige wind in Giro d’Italia

Steven Kruijswijk is in de zesde rit van de Giro d’Italia in het bijzijn van Koen Bouwman en Chris Harper in het eerste peloton geëindigd. Arnaud Démare won in Matera de sprint om de dagzege. Kruijswijk is achtste in het klassement gebleven.

Meteen na de start in Castrovillari trokken vier renners ten aanval. De kopgroep werd door de sprintersploegen gecontroleerd en in de finale ingelopen. Team Jumbo-Visma hield Kruijswijk goed uit de problemen en kwam op het juiste moment naar voren om de Brabander in een ideale positie door de moeilijke passage net voor het ingaan van de laatste twee kilometer te loodsen.

Tony Martin en Christoph Pfingsten kwamen vroeg in de etappe ten val, maar zij konden de etappe gewoon vervolgen.

De actie in de finale stemde tot tevredenheid bij ploegleider Addy Engels. “De etappe liep zoals we verwacht hadden. Een kopgroep die door vooral Bora gecontroleerd werd richting de sprint. Er stond een heel krachtige wind. Het was vooral tegenwind, maar op stukken was het ook zijwind wat tot nervositeit in het peloton leidde. Daar zijn we gelukkig allemaal goed doorgekomen. In de finale hebben de mannen superwerk geleverd door Steven op het juiste moment van voren af te zetten. Dat was mooi om te zien.”

Engels kijkt alvast vooruit naar de verraderlijke vlakke etappe van morgen. “Er wordt wederom veel wind verwacht. Er is kans op waaiers. Ik verwacht een nerveuze middag en een etappe die niet zoals vandaag gemakkelijk te controleren zal zijn. Voor ons is het een kwestie van alert te blijven en zoveel mogelijk van voren te zitten. Dus ons niet te laten verrassen als er waaiers ontstaan.”

Gerelateerde updates