Shop
Team Jumbo-Visma ongeschonden door vijfde etappe UAE Tour

Team Jumbo-Visma ongeschonden door vijfde etappe UAE Tour

Team Jumbo-Visma is ongeschonden door de vijfde etappe van de UAE Tour gekomen. De formatie van Addy Engels en Grischa Niermann kon, net als eergisteren, geen vuist maken op Jebel Hafeet. Koen Bouwman klom lang mee in het eerste peloton, maar moest de rol lossen toen de klassementsmannen ten aanval trokken. Bouwman kwam uiteindelijk binnen op 1’41” van dagwinnaar Tadej Pogačar (UAE).

In de etappe vanuit Al Ain probeerde Team Jumbo-Visma samen met een aantal andere ploegen het op de kant te gooien, maar die opzet slaagde niet. Bouwman werd vervolgens goed omringd aan de voet van de slotklim afgezet.

“We waren voorbereid op waaiers”, aldus ploegleider Addy Engels. “De wind bleek toch niet sterk genoeg om het in stukken te rijden. Het was de hele dag nerveus in het peloton, maar er gebeurde uiteindelijk niets. Daarna hebben we Koen naar de voet van de slotklim gebracht en kon hij zijn eigen ding doen. Hij heeft alles gegeven en een behoorlijke klim gereden. Dat is knap na al het harde werk de voorbije dagen voor Dylan. Verder is iedereen zonder problemen aan de streep gekomen. Er komen nog twee vlakke etappes en we gaan weer vol voor de sprint met Dylan.”

Gerelateerde updates