Profiel
Team Jumbo-Visma ongeschonden door eerste etappe Tour de la Provence

Team Jumbo-Visma ongeschonden door eerste etappe Tour de la Provence

Team Jumbo-Visma is ongeschonden door de snelle eerste etappe van de Tour de la Provence gekomen. De formatie van ploegleiders Jan Boven en Sierk-Jan de Haan eindigde de vlakke etappe van Châteaurenard naar Saintes-Maries-de-la-Mer in de buik van het peloton.

De etappe werd gekleurd door een kopgroep van vier die een maximale voorsprong kreeg van bijna drie minuten. Het werd nog een race tegen de klok om de vluchters te grijpen, maar dat lukte uiteindelijk in de laatste drie kilometer. Maarten Wynants probeerde Pascal Eenkhoorn in stelling te brengen voor de sprint, maar de jonge Nederlander kwam er uiteindelijk niet aan te pas.

“Voor ons was het zaak om heelhuids door de eerste etappe te komen”, aldus ploegleider Jan Boven. “Dat is gelukt. Er werd hard gereden. We wisten dat we in de laatste zestig kilometer in open vlaktes kwamen en dat er kans zou zijn op waaiers. Er stond niet genoeg wind om het uit elkaar te trekken. We hebben dan geprobeerd om zo zuinig mogelijk door de etappe te komen met het oog op de komende zware bergetappes.”

Gerelateerde updates