Shop
Team Jumbo-Visma ondanks pech derde in ploegentijdrit Tour of Britain

Team Jumbo-Visma ondanks pech derde in ploegentijdrit Tour of Britain

Team Jumbo-Visma is in de ploegentijdrit van de Tour of Britain op het podium geëindigd. De Nederlandse ploeg reed op het glooiende parcours in Wales ondanks een lekke band van ‘de vierde man’ naar de derde tijd.

De zwart-gele formatie, na het wegvallen gisteren van Chris Harper, bestaande uit Wout van Aert, Tony Martin, Pascal Eenkhoorn, George Bennett en Gijs Leemreize, legde de 18.2 kilometer af in twintig minuten en 42 seconden. Daarmee gaf de ploeg uiteindelijk twintig seconden toe op Ineos en drie seconden op Deceuninck–QuickStep.

"We hebben supergoed samengewerkt."

Wout van Aert

“Ik ben blij en trots over de manier waarop we gereden hebben”, stelt Van Aert na afloop. “We hadden een prima plan. Gijs heeft zich in het begin leeg gereden in dienst van de rest van de ploeg. Hierdoor konden wij nog wat krachten sparen. Tony en ik waren de grote motoren. We hebben enkele intensieve kopbeurten gedaan. We hebben supergoed samengewerkt. Het is spijtig dat Pascal de pech had om in de laatste anderhalve kilometer lek te rijden. Persoonlijk voel ik me al drie dagen heel goed hier. Ook over deze tijdrit ben ik zeer content.”

"Ik ben supertrots op de ploeg."

Jan Boven

Ondanks de botte pech in het laatste deel van de ploegentijdrit spreekt ploegleider Jan Boven vol bewondering over zijn team. “Ik ben supertrots op de ploeg. We hebben vooraf een plan gemaakt. Iedereen voerde zijn taken prima uit. Uiteindelijk is het balen dat Pascal op 1.3 kilometer van de finish lek reed. Met nog een aantal bochten in het parcours verloren we daar wel wat tijd, anders denk ik dat we dicht bij de dagwinnaar in de buurt hadden gezeten. Het zegt veel over deze ploeg dat we desondanks weer mee hebben gestreden om de zege”, sluit Boven af.

Van Aert bekleedt na de derde etappe de derde plek in het algemeen klassement. Eenkhoorn bivakkeert momenteel op de zesde stek. Morgen staat de koninginnenrit van de Tour of Britain op het programma.

Tour of Britain

Stage 3

Uitslag
Klassement
3
Team Jumbo-Visma
00:22:02
10
Team Arkéa Samsic
+00:01:28

Gerelateerde updates