Shop
Team Jumbo-Visma neemt initiatief in tweede etappe Ronde van Romandië

Team Jumbo-Visma neemt initiatief in tweede etappe Ronde van Romandië

In de tweede etappe van de Ronde van Romandië bepaalde Team Jumbo-Visma grotendeels het tempo in het peloton. Kopmannen Tobias Foss en Thomas Gloag eindigden uiteindelijk in de eerste groep, in dezelfde tijd als etappewinnaar Ethan Hayter.

Het peloton startte de etappe op Frans grondgebied, om ruim 160 kilometer verderop te finishen in de Zwitserse plaats La-Chaux-de-Fonds. Het eerste gedeelte van de rit verliep rustig, maar in het tweede gedeelte kregen de renners vijf beklimmingen voor de kiezen.

Team Jumbo-Visma nam het heft in handen en rekende een kopgroep van drie in een mum van tijd in. Robert Gesink draaide vervolgens de gashendel open in dienst van zijn kopmannen Foss en Gloag. Een groep van zo’n 60 renners overleefde de kopbeurt van de Nederlander, waarna het Hayter was die in de finishstraat naar de zege spurtte. In het algemeen klassement herovert Foss de tweede plaats.

“We kozen er tijdens de koers voor om de controle in handen te nemen”, vertelt Foss. “We besloten ervoor te gaan omdat we kansen zagen. Het was mede vanwege de wind niet gemakkelijk, maar de ploeg was vandaag bijzonder goed in orde. We hebben de finale gecreëerd die we voor ogen hadden. In de sprint kwam ik wat tekort, maar ik denk dat Thomas en ik kunnen terugkijken op een goede dag. Met de tijdrit in het vooruitzicht ben ik blij met de positie waarin ik me nu bevind. Ik wil morgen meestrijden om de zege.”

"We hebben de finale gecreëerd die we voor ogen hadden"

Tobias Foss

Ploegleider van dienst Merijn Zeeman vertelt hoe hij de etappe beleefde vanuit de ploegleiderswagen. “We wilden de koers graag hard maken. Op de steile klim wilden we kijken of we met Tobias en Thomas voor de etappe konden gaan. Helaas winnen we niet, maar we doen wel goede zaken. We richten ons vizier op de komende twee dagen, waarin het klassement bepaald zal worden”, aldus Zeeman.

Lennard Hofstede stapte vermoeid af tijdens de rit. Hij zal na een drukke periode met veel wedstrijden de tijd nemen om te rusten, voordat hij opbouwt naar nieuwe doelen.

Gerelateerde updates