Team Jumbo-Visma mist slag en focust op resterende ritten Giro

Team Jumbo-Visma mist slag en focust op resterende ritten Giro

Team Jumbo-Visma is er niet in geslaagd mee te zitten in de ontsnapping in de achttiende etappe van de Giro d’Italia. In de langste rit van deze ronde streden de vluchters om de dagzege. Het peloton kwam binnen op grote achterstand.

In de onstuimige openingsfase hanteerden de renners een hoog tempo en duurde het tientallen kilometers voordat de definitieve vlucht vorm kreeg. Het lukte 23 renners om mee te zitten in de ontsnapping. Paul Martens en Koen Bouwman probeerden aansluiting te vinden bij de kopgroep, maar beiden kregen geen ruimte.

Het peloton deed het vervolgens rustig aan. Al vrij snel werd duidelijk dat de winnaar van de dag zich in de kopgroep bevond. Het was Alberto Bettiol die na 231 kilometer in Stradella het zegegebaar mocht maken. Op ruim twintig minuten achterstand finishten de Team Jumbo-Visma-renners in de buik van het peloton. De geel-zwarte formatie gaat met Tobias Foss (9e), George Bennett (11e) en Bouwman (13e) met vertrouwen het zware slotweekend in

"De eindstreep nadert, maar het is nu zaak om nog drie dagen te knallen."

Arthur van Dongen

Ploegleider Arthur van Dongen blikt na de relatief eenvoudige dag van vandaag vooruit naar de komende drie ritten. “Paul en Koen hebben in de snelle beginfase geprobeerd mee te zitten. Helaas lukte dat niet. Daarna hebben we ons zoveel mogelijk gefocust op het sparen van krachten. De komende drie dagen zullen we alles op alles zetten om de goede posities van Tobias, George en Koen te behouden en waar mogelijk te verbeteren. Mocht er zich een kans aandienen op een etappezege, dan zullen we die met beide handen aangrijpen. De etappe van morgen kent een relatief vlakke aanloop, wat in het nadeel is van lichtgewichten als George en Koen. De eindstreep nadert, maar het is nu zaak om nog drie dagen te knallen. Allereerst twee dagen in het hooggebergte en daarna sluiten we af met een tijdrit in Milaan. Ook daar willen we meestrijden voor de winst met Edoardo Affini. Er staan ons drie interessante etappes te wachten.”

 / 

Giro d'Italia

Stage 18

Gerelateerde updates