Team Jumbo-Visma mist beslissende slag in hectische Le Samyn

Team Jumbo-Visma mist beslissende slag in hectische Le Samyn

Team Jumbo-Visma heeft in Le Samyn niet mee kunnen strijden om de overwinning. In de 209 kilometer lange rit naar Dour werd lange tijd attent gekoerst, maar de beslissende schifting werd gemist.

Michel Hessmann kwam in de finale ten val op een kasseistrook en heeft daarbij zijn linkersleutelbeen gebroken.

Direct na de start vormden zes renners de kopgroep van de dag. Het peloton voerde het tempo op richting de lokale lus en het gat werd door de inspanningen snel kleiner. Nadat de ontsnapte renners waren teruggepakt, volgde een golf aan aanvallen. Hessmann reageerde attent op de pogingen en viel zelf aan, maar moest uiteindelijk passen toen een elitegroep zich op veertig kilometer van de meet losmaakte. Loe van Belle en Rick Pluimers gaven nadien alles om de voorste groep terug te halen, maar dat mocht niet meer baten.

"De jonkies hebben zich goed laten zien."

Marc Reef

“Het was een hectische dag," stelt ploegleider Marc Reef vast. "We hebben best wat tegenslagen gehad op veel verschillende momenten, waaronder valpartijen, lekke banden en fietswissels. En uiteindelijk op het moment dat het ertoe doet hadden we al drie mannen tussen de auto’s rijden en was de rest niet in positie om mee te gaan. We hebben nog wel geprobeerd de achtervolging op gang te brengen, zodat we over konden springen. We konden niet echt het verschil maken.”

“De jonkies hebben zich goed laten zien”, aldus Reef. “Zeker Michel nam in de voorfinale het voortouw en Loe en Rick hebben nog geprobeerd het gat te dichten. Pech voorkom je niet altijd. Lars Boven en Owen Geleijn werden geveld door pech. De mannen hebben zich goed geweerd in deze lastige en hectische koers. Ze kunnen dit weer meenemen naar de toekomst.”

 / 

Gerelateerde updates