Profiel
Team Jumbo-Visma mist beslissende slag in Driedaagse Brugge-De Panne

Team Jumbo-Visma mist beslissende slag in Driedaagse Brugge-De Panne

De laatste eendagskoers van het seizoen is voor Team Jumbo-Visma uitgedraaid op een teleurstelling. De Driedaagse Brugge-De Panne stond vanaf de start in Brugge in het teken van waaiers. De geel-zwarte brigade reed mede door lekke banden en fietswissels heel de koers achter de feiten aan. Yves Lampaert soleerde naar de overwinning in De Panne.

De hevige wind zorgde voor een groot spektakel. Valpartijen, lekke banden en veel vroege uitvallers tekenden de Belgische semi-klassieker. Al vroeg in de koers werd het peloton in stukken gescheurd. Door lekke banden van Timo Roosen en Maarten Wynants en fietswissels voor de afzwaaiende Bert-Jan Lindeman en Amund Jansen moest Team Jumbo-Visma al vroeg in de achtervolging. Die poging leek op een gegeven moment te lukken, maar strandde uiteindelijk in het zicht van de haven. Roosen perste er nog een sprintje uit en was de eerste renner van Team Jumbo-Visma die de finishlijn passeerde.

"Pech heeft ons in de openingsfase genekt."

Ploegleider Arthur van Dongen

Ploegleider Arthur van Dongen zag een spectaculaire en zware koers. “Pech heeft ons in de openingsfase genekt. Daardoor hebben we in de kop van de koers nooit een vuist kunnen maken. De eerste waaier was al weg voordat wij als ploeg goed gepositioneerd zaten. We kwamen later met vijf man in de grote achtervolgende groep, maar de eerste groep was gewoon een stuk sterker. Uiteindelijk kregen we het gat op het bepalende moment net niet dicht. Er zat helaas niet meer in."

 / 

Gerelateerde updates