Shop
Team Jumbo-Visma met vertrouwen naar volgende sprintetappe UAE Tour

Team Jumbo-Visma met vertrouwen naar volgende sprintetappe UAE Tour

Team Jumbo-Visma heeft in de derde etappe van de UAE Tour geen rol van betekenis gespeeld. De geel zwarte-formatie kon, na het wegvallen van kopman Laurens De Plus gisteren, geen vuist maken op Jebel Hafeet. Koen Bouwman probeerde zijn wagonnetje in het begin nog wel aan te haken, maar bleef zijn eigen tempo rijden toen de klassementsmannen versnelden.

Ondanks dat gaat Team Jumbo-Visma met vertrouwen naar de komende etappes in de UAE Tour. Per slot van rekening komen er nog drie sprintkansen met Dylan Groenewegen, te beginnen morgen in de vierde etappe naar Dubai City Walk.

“Na het wegvallen van Laurens hadden we voor vandaag geen grote verwachtingen,” aldus ploegleider Grischa Niermann. “Koen heeft zijn uiterste best gedaan en de ploeg heeft hem goed ondersteund tot aan de slotklim. Maar we moeten ook realistisch zijn. Een top tien heeft er nooit ingezeten. Het belangrijkste is dat iedereen de dag goed is doorgekomen. Er komen nog drie vlakke etappes waarin we vol gaan voor een sprint met Dylan. De ploeg is goed en het vertrouwen is er.”

 / 

Gerelateerde updates