Shop
Team Jumbo-Visma met drie in top tien klassement na eerste rit Deutschland Tour

Team Jumbo-Visma met drie in top tien klassement na eerste rit Deutschland Tour

De eerste rit van de Ronde van Duitsland is voor Team Jumbo-Visma zonder ereplaats geëindigd. Na de sterke proloog van een dag eerder, hield de ploeg drie renners in de top tien van het algemeen klassement. Olav Kooij moest forfait geven voor de start van de etappe. De jonge sprinter had teveel last van zijn val van gisteren in de proloog.

Ploegleider Marc Reef zag zijn sprinter van dienst uitvallen en moest daardoor de plannen wijzigen voor de rit van vandaag. “Vooral in een rit als deze is het lastig om hem te vervangen. We hebben het geprobeerd op te vangen met Mick, zodat hij daarin ervaring kan opdoen.”

"In de sprint was het erg chaotisch"

Marc Reef

Uiteindelijk maakte een sprint van een uitgedund peloton uit wie er met de dagzege aan de haal ging in de straten van het Duitse Meiningen. “In de finale lag er nog een lastige klim waardoor het nog even in gang schoot. In de sprint was het erg chaotisch. Daardoor kwam hij iets te ver vanachter te zitten en kon hij niet meedoen voor een toptiennotering”, aldus Reef. Van Dijke werd uiteindelijk dertiende in de rit en staat nu vijfde in het algemeen klassement. Ook Tobias Foss en Lars Boven staan in de top tien en bezetten respectievelijk de achtste en tiende plek.

Gerelateerde updates