Profiel
Team Jumbo-Visma loodst Roglic veilig door nerveuze Touretappe

Team Jumbo-Visma loodst Roglic veilig door nerveuze Touretappe

Een alert Team Jumbo-Visma heeft klassementsleider Primoz Roglic probleemloos door de nerveuze tiende etappe van de Tour de France geloodst. De geel-zwarte formatie reed de hele dag van voren en uit het gedrang. In de door Sam Bennett gewonnen sprintersetappe eindigden Roglic en enkele van zijn ploeggenoten in de buik van het uitgedunde peloton. De Sloveen behield daarmee de leiding in het klassement.

In de etappe van schiereiland naar schiereiland werd er vanuit het vertrek hard gereden. Het was constant nerveus en er waren veel valpartijen waarbij onder anderen Robert Gesink betrokken was. De Varssevelder kon zijn weg voortzetten. Team Jumbo-Visma nam op cruciale momenten het initiatief met Wout van Aert als loods voor de gele trui.

“De ploeg heeft perfect werk geleverd,” aldus Primoz Roglic. “We kunnen trots zijn op onze prestaties tot nu toe en met de manier waarop we rijden. Ik kan mijn ploeggenoten niet genoeg bedanken om mij heelhuids door deze etappe te loodsen. Ik rijd in de gele trui, maar die is echt van het hele team. Het was een zware etappe: erg nerveus, snel en bij tijd en wijle ook gevaarlijk. We hadden gehoopt op een gemakkelijkere dag, maar er werd vanuit het vertrek gekoerst en het is niet stilgevallen. We kijken al uit naar de komende dagen. Ik zal de gele trui met trots dragen.”

Wout van Aert beaamt het relaas van zijn kopman. “Het was zeker een stressvolle dag. Het heeft veel energie gekost. Het belangrijkste was om Primoz heelhuids aan de finish te krijgen en dat is gelukt. Het is jammer dat de wind niet perfect stond voor waaiers. We hebben de hele dag vooraan gereden en we zaten waar we moesten zitten. Het was continue opletten. De ploeg heeft dat wederom goed gedaan. Iedereen gaf zich voor de volle honderd procent. Het is mooi om te zien dat we allemaal voor elkaar door het vuur gaan.”

 / 

Gerelateerde updates