Profiel
Team Jumbo-Visma loodst kopman Kruijswijk veilig door tweede Giro-rit

Team Jumbo-Visma loodst kopman Kruijswijk veilig door tweede Giro-rit

Team Jumbo-Visma is de tweede etappe van de Giro goed doorgekomen. De rit met de slotklim naar Agrigento was er een voor de puncheurs. Steven Kruijswijk en Tobias Foss kwamen in het uitgedunde peloton, achter winnaar Diego Ulissi, over de streep. De jonge Noor schuift een plaatsje op in het klassement en staat nu vierde.

Direct na de start in Alcamo kozen vijf aanvallers het hazenpad. Op ongeveer acht kilometer van de streep werden zij gegrepen. Team Jumbo-Visma hield Kruijswijk goed uit de problemen. Dat zorgde ervoor dat de kopman in een goede uitgangspositie aan de hectische finale kon beginnen.

"Morgen, met de rit naar de Etna, weten we meer over hoe mijn vorm echt is."

Steven Kruijswijk

Dat uiteraard tot tevredenheid van ploegleider Addy Engels. “Steven oogt goed en fris. Morgen belooft een eerste echte meting te worden. Als zich mogelijkheden aandienen, gaan we die zeker pakken.”

“Het is allemaal nog even inkomen”, vertelde de Nederlandse kopman. “Het doel vandaag was de hectische finale te overleven en veilig over de finish te komen. Dat hebben we gedaan. Ik voel me goed. Morgen, met de rit naar de Etna, weten we meer over hoe mijn vorm echt is.”

 / 

Gerelateerde updates