Team Jumbo-Visma likt daags voor tijdrit wonden in vlakke etappe

Team Jumbo-Visma likt daags voor tijdrit wonden in vlakke etappe

Team Jumbo-Visma is de vierde etappe van de Tour de France naar omstandigheden goed doorgekomen. De rit begon met een protest van de renners en eindigde in een massasprint. Woensdag staat de eerste tijdrit op het programma.

Primoz Roglic toonde zich voorafgaand aan de etappe strijdbaar. “Ik ben dankbaar dat ik aan de start mag staan. We zullen alles blijven geven zolang we nog in de Tour de France zitten. Het is een kwestie van de komende dagen goed doorstaan. Voor nu heeft het geen zin om te kijken naar het opgelopen tijdverlies”, verklaarde de zwaar gehavende Roglic.

"We zullen alles blijven geven zolang we nog in de Tour de France zitten."

Primoz Roglic

Het peloton maakte na de start een statement door in de remmen te knijpen en voet aan de grond te zetten. De renners trachtten zo aandacht te vragen voor de veiligheid in de koers. Nadat de rit werd hervat, reden Brent Van Moer en Pierre-Luc Périchon weg van de rest. Eerstgenoemde werd pas op tweehonderd meter van de streep ingerekend door een aanstormend peloton. Mark Cavendish pakte de zege in Fougères.

"Het grote doel is om morgen mee te strijden voor de dagzege."

Wout van Aert

Wout van Aert sprintte niet mee. De Belg zet zijn zinnen op de tijdrit van morgen. “Vandaag heb ik me niet bemoeid met de massasprint. Gelukkig zijn we deze rit als ploeg goed doorgekomen. De focus ligt voor mij op de tijdrit van morgen. Het grote doel is om mee te strijden voor de dagzege. Of ik ook een gooi naar geel kan doen, valt dan te bezien. Ik heb er zin in. Ik zal volle bak gaan.”

“Naar omstandigheden hebben we de etappe van vandaag goed doorstaan”, verklaarde ploegleider Grischa Niermann na afloop. “Het doel was om veilig en zonder tijdverlies aan de finish te komen. In dit geval is goed natuurlijk relatief. De renners hadden last van de naweeën van de valpartijen in de afgelopen dagen. Gelukkig leende de etappe en het parcours van vandaag zich om enigszins krachten te sparen met het oog op wat nog komen gaat.”

"Het is te hopen dat Primoz op zijn tijdritfiets kracht kan zetten op de pedalen."

Grischa Niermann

“In de tijdrit van morgen gaan we voor niets minder dan de zege”, voegde een ambitieuze Niermann toe aan zijn relaas. “We staan met een aantal goede tijdrijders aan de start. Wout zal het speerpunt zijn. In eerste instantie is het doel om voor de dagzege te gaan. Hopelijk kunnen we ook een gooi doen naar het geel. Tony Martin heeft de afgelopen dagen lichamelijk veel te verduren gekregen. Die zal zich afzijdig houden in het gevecht om de eerste plaatsen. Het is te hopen dat Primoz op zijn tijdritfiets kracht kan zetten op de pedalen.”

 / 

Gerelateerde updates