Shop
Team Jumbo-Visma komt vijfde etappe Vuelta a España zonder problemen door

Team Jumbo-Visma komt vijfde etappe Vuelta a España zonder problemen door

Team Jumbo-Visma is de vijfde dag in de Vuelta a España zonder kleerscheuren doorgekomen. Kopmannen Jonas Vingegaard en Primoz Roglic kwamen wederom veilig over de meet in Burriana, waar Kaden Groves er, net als een dag eerder, met de zege vandoor ging.

Het profiel van de vijfde rit in Spanje was bijna een kopie van de dag ervoor. Al snel na de start in Morella reed een solo koploper voor het peloton uit. Zijn voorsprong werd op de Collado de la Ibola, de enige gecategoriseerde beklimming van de dag, snel teniet gedaan. Het vervolg van de rit leverde geen problemen op voor Team Jumbo-Visma.

Dat zag ook ploegleider Grischa Niermann. “Het doel voor de vijfde etappe was om zonder kleerscheuren aan de finish te komen. Dat is gelukt. We zijn de dag prima doorgekomen. Wilco voelde zich prima na de valpartij van gisteren. Dat is een mooie opsteker.”

Op donderdag staat er een zware etappe op het programma. Na ruim 180 kilometer fietsen wordt er gefinisht op de Pico del Buitre, een beklimming van eerste categorie. “Morgen wordt weer een nieuwe test voor onze mannen. We hebben natuurlijk al een zware etappe gehad twee dagen geleden. De slotklim zal erg pittig worden. Gelukkig is dat bekend terrein voor Primoz, die er in 2019 al zesde werd”, besluit Niermann.

 / 

Gerelateerde updates