Shop
Team Jumbo-Visma komt tekort in vierde etappe Giro d’Italia Donne

Team Jumbo-Visma komt tekort in vierde etappe Giro d’Italia Donne

Team Jumbo-Visma heeft in de vierde etappe van de Giro d’Italia Donne niet mee kunnen strijden voor de dagzege. In de heuvelachtige rit van en naar Cesena vielen de klassementsrensters aan op de zwaarste beklimming van de dag. De geel-zwarte brigade moest passen en kwam op achterstand binnen.

Een snelle start maakte het lastig om een kopgroep te vormen. Fransizka Brausse reed een tijdje solo vooruit, maar het peloton liet het tempo niet zakken. Pas op de zwaarste klim van de dag, de Colle del Barbotto, ontplofte de koers. Verscheidene klassementsrensters vielen aan en reden weg uit het peloton. Team Jumbo-Visma kon in de bloedhete omstandigheden niet voorin mee en een duo haalde uiteindelijk met een ruime voorsprong de finish. Annemiek van Vleuten won de etappe.

“Het ging vandaag niet helemaal volgens plan,” aldus race coach Carmen Small. “We reden voor Marianne Vos, maar ze had het heel zwaar toen het explodeerde op de middelste beklimming. De hitte maakte het extra lastig. We gaan nu onze rensters laten herstellen en onze ogen richten op de komende dagen. Morgen verwachten we een sprint, dus daar kijken we naar uit."

 / 

Gerelateerde updates