Shop
Team Jumbo-Visma komt tekort in openingsrit Circuit Cycliste Sarthe

Team Jumbo-Visma komt tekort in openingsrit Circuit Cycliste Sarthe

Team Jumbo-Visma heeft op de openingsdag in het Circuit Cycliste Sarthe niet mee kunnen spelen voor de dagzege. In een lastige rit bleef de kopgroep vooruit. Olav Kooij was de best geklasseerde renner voor Team Jumbo-Visma. Hij werd vijftiende.

Al vroeg in de koers ontstond er een kopgroep van vier. Een groot gat kregen deze vluchters niet, dankzij goed controlerend werk van onder meer Team Jumbo-Visma.

Op honderd kilometer van de finish kwam er beweging vanuit het peloton. Een aantal renners kon op een van de laatste, lastige hellingen van de dag de oversteek maken naar de kopgroep. Achter deze groep bleef Team Jumbo-Visma, samen met andere ploegen controleren. Het gat kregen ze echter niet meer dicht.

Met nog enkele kilometers te gaan wist Olav Kooij zichzelf in een achtervolgende groep te plaatsen. Hoewel deze groep nog dichtbij kwam, bleef de kopgroep buiten schot.

"We hebben het geprobeerd en ervoor gevochten, maar we kregen het gat helaas niet dicht."

Addy Engels

Vanuit de auto stuurde ploegleider Addy Engels zijn jonge renners aan. “Het was een heel lastige koers. Tot iets voor de helft van de wedstrijd ging het vrij gecontroleerd. Wij waren achter de kopgroep aan het controleren voor een sprint en dat zag er goed uit op dat moment. Op de laatste bergprijs van de dag, met nog meer dan honderd kilometer te gaan, pleegde INEOS een mooie coupe en ontstond er een sterke groep. Daar konden wij net niet mee op dat moment. Vanuit het peloton zijn wij meteen mee gaan rijden, maar dichter dan twintig seconden zijn wij nooit geweest. We zijn met een kleine en jonge ploeg hier, dus dat is dan lastig tegen dat soort sterke mannen. We hebben het geprobeerd en ervoor gevochten, maar we kregen het gat helaas niet dicht. Met het ingaan van de laatste ronde gaf het peloton het op en gingen we in de tegenaanval met Olav. Dat werd nog spannend.”

De komende dagen zal Team Jumbo-Visma alsnog proberen te sprinten met Kooij. “Qua profiel staat elke dag in het teken van sprinten. Alleen je start hier niet in een kinderachtig peloton. Als die mannen gaan koersen dan gebeurt er wel wat. Het weer gaat ook nog wat verslechteren. De wind zal gaan aantrekken de komende dagen. Er zal geknokt moeten worden om te sprinten en daar gaan we voor vechten, maar simpel gaat het niet zijn”, besluit Engels.

Circuit Cycliste Sarthe - Pays de la Loire

Stage 1

Gerelateerde updates