Team Jumbo-Visma komt openingsrit Ronde van het Baskenland goed door

Team Jumbo-Visma komt openingsrit Ronde van het Baskenland goed door

Team Jumbo-Visma kende geen enkel probleem tijdens de eerste etappe van de Ronde van het Baskenland. Achter de sprinters die streden om de dagzege kwamen de renners van de Nederlandse wielerformatie veilig over de meet.

“Veilig over de streep komen was ook de allerbelangrijkste opdracht voor vandaag”, aldus ploegleider Frans Maassen. “We hebben geen schade opgelopen. Dus dat is heel erg fijn.” In de 164 kilometer lange openingsdag in het Baskenland was het lang wachten op spektakel. Drie renners kregen enkele minuten voorsprong op het peloton. Al vroeg werden de ontsnappers ingerekend. Daarna werd het steeds hectischer.

"De mannen hebben het plan voor vandaag prima uitgevoerd, ik ben zeer tevreden"

Frans Maassen

“Vanaf de laatste veertig kilometer begon het hectisch te worden. Iedereen is nog fris en er werd nog gereden op brede wegen, maar je weet wel dat er even later een sprint voor bonificatieseconden aankomt”, legt Maassen uit. Jonas Vingegaard werd goed in positie gebracht door Rohan Dennis en pakte zodoende twee seconden mee. “We hadden besproken dat die sprint wel eens belangrijk kon worden. Dat hebben de mannen prima uitgevoerd. Ik ben zeer tevreden over vandaag.”

Morgen staat de langste rit van de zesdaagse etappekoers op het programma. In het noorden van Spanje krijgen de renners vijf gecategoriseerde beklimmingen voor de kiezen. Maassen: “Ik denk dat de etappe van morgen vergelijkbaar is met die van vandaag. Ik verwacht dat er een redelijke groep overblijft die mag gaan sprinten om de dagzege. Wij willen natuurlijk finishen in de voorste groep. We zullen met een goed plan komen om de afdaling in de slotkilometers in te gaan.”

 / 

Gerelateerde updates