Profiel
Team Jumbo-Visma kijkt in België vooruit nadat sprintplan mislukt

Team Jumbo-Visma kijkt in België vooruit nadat sprintplan mislukt

Team Jumbo-Visma heeft in de derde etappe van de Ronde van België niet kunnen meedingen naar de ritoverwinning. In de finishstraat in Scherpenheuvel drukte Olav Kooij zijn wiel als zevende over de finish. Dylan Groenewegen raakte ingesloten en kon zich zodoende niet mengen in de strijd om de voorste plekken.

Vroeg in de etappe lukte het een groep van vijf renners om een gaatje te slaan met het peloton. Het was mede aan de manschappen van Team Jumbo-Visma te danken dat de vluchters op vier kilometer van de meet konden werden ingerekend. In de laatste hectische kilometers ontbrak het de onervaren ploeg aan de finesse om de sprintplannen goed ten uitvoer te brengen.

Olav Kooij

Ploegleider Jan Boven baalde van die gemiste sprintkans. “Ons doel was vandaag om mee te sprinten voor de overwinning. Op een gegeven moment in de koers dienden we een offer te maken om het überhaupt tot een sprint te laten komen. Nadat de koplopers ingerekend werden, ontstond er een hectische situatie. We misten een stukje power om Dylan in een ideale situatie af te zetten.”

"Het zal morgen een gevecht worden tussen de klassementsrenners."

Jan Boven

Voordat de sprinters zondag een herkansing krijgen, volgt morgen een etappe in de Waalse Ardennen. “Het is de koninginnenrit van deze wedstrijd”, verduidelijkt Boven. “Koen Bouwman rijdt heel sterk, Pascal Eenkhoorn wil zich graag laten zien en met Finn Fisher-Black hebben we nog een derde renner kort in het klassement. Het zal een gevecht worden tussen de klassementsrenners. Daarnaast is er natuurlijk een mooie ritzege te verdienen, dus het belooft een interessante dag te worden.”

Gerelateerde updates