Profiel
Team Jumbo-Visma kiest voor aanval in koninginnenrit Catalonië

Team Jumbo-Visma kiest voor aanval in koninginnenrit Catalonië

In de vierde etappe van de Ronde van Catalonië heeft Team Jumbo-Visma zich van zijn aanvallende kant laten zien. Antwan Tolhoek en Koen Bouwman maakten deel uit van de ontsnapping. Steven Kruijswijk viel aan op de slotklim. Sepp Kuss schoof op zijn beurt een aantal plaatsen op in het algemeen klassement.

De dag begon voor Team Jumbo-Visma met een tegenvaller. George Bennett moest ziek de strijd staken.

Direct vanuit de start moest er geklommen worden. Na een aantal pogingen lukte het Tolhoek en Bouwman mee te glippen in de ontsnapping van de dag. De sterkte kopgroep van twaalf kreeg maximaal twee minuten van het peloton, dat onder leiding van INEOS een stevig tempo hanteerde. Aan de voet van de slotklim naar Port Ainé werden de vluchters opgeslokt door de groep met alle favorieten.

Halverwege de beklimming besloot Kruijswijk de knuppel in het hoenderhok te gooien. Het lukte de Brabander echter niet weg te geraken. Niet veel later werd hij weer ingerekend. Sepp Kuss oogde sterk en handhaafde zich zonder ogenschijnlijk veel moeite tussen de mannen aan het front. Hij eindige op de vijfde plaats in de daguitslag waardoor hij zichzelf in het algemeen klassement nu terugziet op plek negen.

"Balen, maar morgen ligt er misschien wel weer een kans."

Antwan Tolhoek

Vroege vluchter Tolhoek baalde dat de ontsnapping niet meer ruimte kreeg. “Ik had het plan om vandaag mee te zitten. Koen zat er ook bij, dus dat was hartstikke mooi. Hij heeft zich helemaal leeggereden voor mij om zo veel mogelijk voorsprong te hebben aan de voet van de slotklim. Helaas kregen we het niet cadeau van de ploegen in het peloton. Ik denk dat we het goed geprobeerd hebben. Op deze manier won ik ook de etappe in de Ronde van Zwitserland. Zo voelde het onderweg ook een beetje. Dit zijn kansen die je niet vaak krijgt. De moraal zat er bij Koen en mij goed in. Balen, maar morgen ligt er misschien wel weer een kans.”

 / 

Gerelateerde updates